Gevulde dadels met geitenkaas

Gevulde dadels met geitenkaas

Laatst waren we weer eens in een tapasbar en daar serveerden ze gevulde dadels. Op het moment dat die op tafel komen gebeurt er altijd iets vreemds. Alle ogen schieten zenuwachtig naar het schaaltje en voor je het weet is het schaaltje leeg.

Ze zijn gelukkig snel genoeg gemaakt dus bijbestellen is vaak geen probleem. Wij gaan je vertellen hoe makkelijk het is om ze zelf te maken op de barbecue. Maak er genoeg want ze zijn, zoals gezegd, zo op.

Je kan natuurlijk net zo veel gevulde dadels maken als je wilt. In elke dadel gaat 1 theelepel geitekaas. Er om heen gaat 1 plakje spek en daar gaat 1 tandenstoker in. Reken zelf maar uit.

Snij de dadel half in en verwijder de pit. Als je de dadel ontpit neem dan ook meteen het kroontje mee. Die zit er vaak nog aan.

Leg de gevulde dadels aan de koele kant van de barbecue en wacht tot de spek mooi goudbruin is. Wij gooiden er nog een handvol rookhout bij voor een lekkere rooksmaak.

Als de spek goudbruin en krokant is dan mag de honing er over heen. Let goed op want de honing verbrand snel op deze temperatuur.

Ingrediënten

 • Dadels
 • Geitenkaas
 • Plakken ontbijtspek
 • Honing
 • Warm water
 • Tandenstokers

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200 graden celsius
 2. Snij de dadels half in en verwijder de pit
 3. Vul de dadel met een halve theelepel geitenkaas
 4. Omwikkel de gevulde dadel met een plak ontbijtspek
 5. Steek een tandenstoker door het spek en de dadel zodat de spek op zijn plek blijft
 6. Leg de dadels op het rooster aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel
 7. Meng de honing met een gelijke hoeveelheid warm water zodat het dunner word
 8. Wacht tot de spek rondom goudbruin is. Meestal binnen 3 kwartier.
 9. Strijk wat van de honing mix over het spek en leg de dadels terug op het rooster tot de honing wat gekarameliseerd is.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook