In English

Gevulde paprika met rijst en spek

Deze gevulde paprika’s zijn tegelijkertijd een leuke sidedish en een complete maaltijd als je een keertje een makkelijke maaltijd wil maken. Haal je de spek uit het recept dan heb je meteen een heel lekker vegetarisch gerecht. Iedereen blij.

We bereiden de rijst op de barbecue in een grote wok. Dat kan heel mooi op de mastertouch met het GBS systeem. In het gat kan je stevig een wok plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ie omkiepert. De briketten hebben we in de losse bakjes en schuiven we onder de wok.

De tomatenpuree geeft naast de bouillon enorm veel smaak aan de rijst. Maar tomatenpuree kan soms wat zurig zijn. Daarom bakken we het even kort aan. Daarmee wordt de puree wat zoeter. Doe dit niet te lang en blijf constant roeren anders brand de puree aan en wordt het bitter.

Dan gaat de rijst erbij die we ook kort aanbakken waardoor de rijst ook weer lekkerder wordt. Daarna koken we de rijst in de bouillon. De truc is dat we net zoveel vocht bij de rijst doen als dat het tijdens het koken op kan nemen. Zo weet je dat alle smaak van de bouillon in de rijst terechtkomt.

Blijf er wel bij en roer de rijst af en toen eens door. Dreigt de rijst droog te koken voordat deze te eten is dan gooi je er gewoon nog een kopje water bij. De rijst is klaar als ie net gaar is. Niet verder.

Dan gaan we de paprika’s vullen. Snij het kapje er net onder het steeltje af. Iets hoger en er komt een gat in het kapje. Net zo lekker hoor maar dit ziet er leuker uit. De zaden en zaadlijsten snij je er makkelijk uit met een flinke theelepel zonder dat je door de schil heen snijdt.

De paprika’s blijven makkelijk rechtop staan door een flinke prop aluminium folie. Zo laat je ze zeker een half uur staan totdat de paprika lekker zacht is geworden.

Pak de paprika’s voorzichtig uit de barbecue en serveer ze als ze nog heet zijn.

Ingrediënten

  • 5 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram magere spekblokjes
  • kleine witte ui
  • 1 rode jalapeño peper. Zonder zaadjes en zaadlijsten
  • 200 gram volkoren rijst
  • 300 ml kippenbouillon basis
  • 300 ml water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el pimenton
  • versgemalen zwarte peper
  • verse platte peterselie

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 200°C.
  2. Bak, boven directe hitte, in een wok de spekblokjes goudbruin in een beetje olijfolie
  3. Snij de jalapeno peper, en de ui fijn en doe deze bij de spekblokjes. Gaar ze tot de ui doorzichtig is.
  4. Doe de tomatenpuree erbij en roerbak voor een minuut. Doe hetzelfde met de rijst en de pimenton.
  5. Giet de  bouillon en het water erbij en laat dit koken tot het vocht weg is en de rijst net gaar.
  6. Breng de rijst op smaak met versgemalen zwarte peper en peterselie.
  7. Snij het kapje van de paprika’s en hol ze uit. Vul ze met de rijst.
  8. Zet de paprika’s aan de koelee kant van het rooster en sluit het deksel.
  9. Na een half uur zijn de paprika’s zacht en kan je ze meteen serveren.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief