In English

Gevulde poblano peper met skirtsteak

In samenwerking met

Gevulde poblano peper met skirtsteak

Toen we op zoek waren naar jalapeno pepers kwamen we ook poblano pepers tegen. poblano pepers lijken op kleine groene paprika’s maar het zijn pepers. Ze worden in Mexico heel veel gebruikt in allerlei gerechten. Misschien ken je ze beter als ancho pepers. Dat is de naam als ze gedroogd zijn.

Wij hebben deze milde pepers gevuld met rijst, bonen, mais, skirsteak en kaas. Het is bijna een omgekeerde fajita zonder de tortilla.

Dit recept begint met de skirtsteak. Skirtsteak is een lang en dun stuk vlees uit het middenrif van de koe. Het is echt werkvlees dat je kunt herkennen aan de grove draad. Het vlees heeft een duidelijke rundvleessmaak. Het vlees is vrij stug maar als je het op de juiste manier snijdt, haaks op die grove draad die overdwars over de skirtsteak loopt, dan is het heerlijk mals.

De barbecue is in dit geval de Masterbuilt 800 gravity fed smoker. Dat is een hele bek vol voor een hele fijne smoker. We steken de smoker aan alsof je een brikettenstarter aansteekt. Je stort de kolen in de koker en die steek je aan de onderkant aan met een aanmaakblokje. Daarna is het een kwestie van de temperatuur instellen en 15 minuten wachten tot hij op temperatuur is.

En die temperatuur varieert van low and slow temperaturen om echt te roken tot 370ºC om in record tijd een steak te grillen. En dat is precies wat we met deze skirtsteak willen doen. Om direct te kunnen grillen heeft de Masterbuilt 800 smoker een inzetstuk waarbij de hitte van de kolom houtskool rechtstreeks de ketel in blaast.

Omdat de skirtsteak heel dun is willen we hem kort om en om grillen. Zo krijgen we een mooie korst en een perfecte medium rare binnenkant. Dit gaat echt heel snel door de suiker in de dry rub dus let goed op.

Dit inzetstuk kan je makkelijk en snel wisselen met een andere die meer geschikt is om op lagere temperaturen mee te barbecueën. Dit inzetstuk verdeelt de hitte beter en zorgt ook voor een mooiere rookcirculatie mocht je dat willen.

De poblano pepers snij je doormidden en haal je leeg. Wij doen dat met een theelepel die net iets scherper is dan de rest. Zo schraap je heel makkelijk alle zaadjes en zaadlijsten uit de peper.

Daarna vul je ze met de rijst, een paar reepjes skirtsteak en een beetje kaas. Wij leggen de gevulde pepers op een zogenaamd taartrooster. Dat is een rek met een fijnmazig rooster waar je normaliter een taart op kunt laten afkoelen. Wij gebruiken ze voornamelijk voor kleinere dingen die je in de barbecue wilt bereiden. Zo zijn ze ook makkelijker in en uit de barbecue te halen.

Het fijne van de Masterbuilt smokers is dat ze heel snel van temperatuur kunnen wisselen. Van nul naar 370ºC duurt hooguit een kwartier en terug naar 150ºC een paar minuten. Een ander groot voordeel van deze smoker is dat hij alleen rookt als jij het wil. Gooi je er geen rookhout in dan zal hij nauwelijks roken. Dat is geweldig als je zoals nu groentes wilt bereiden.

Dit zijn dus de gevulde poblano pepers met skirtsteak. Ga jij dit ook proberen laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de pepers

 • 10 poblano pepers
 • 1 kop rijst
 • 1,5 kop kippenbouillon
 • 4 tomaten
 • Blikje zwarte bonen
 • Blikje mais
 • Geraspte Goudse kaas
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Meng de ingredienten voor de dry rub en bestrooi de skirtsteak aan beide kanten. Laat dit 45 minuten intrekken terwijl je de barbecue aansteekt.
 2. Gril de skirtsteak op hoge hitte aan beide kanten tot je een mooie korst ziet. Laat hem dan afkoelen.
 3. Doe de rijst en de kippenbouillon in een pan en kook de rijst tot deze gaar is. Roer tussendoor een paar keer om.
 4. Snij de tomaten in kleine blokjes en gooi dit bij de gekookte rijst samen met de bonen en mais.
 5. Snij de poblano pepers doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul elke peper met een flinke eetlepel van de rijstmix.
 6. Snij de skirtsteak haaks op de draad in dunne repen en leg deze op de rijst. Strooi er daarna kaas overheen.
 7. Gaar de gevulde pepers nu een half uur op 180ºC tot de pepers zacht zijn en de kaas gesmolten.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook