In English

Gevulde skirtsteak rolletjes

In samenwerking met

Gevulde skirtsteak rolletjes

Inside skirtsteak is perfect vlees om te grillen. Maar je kunt er ook wat creatiever mee omgaan en er heerlijke vlees rolletjes van maken.

Dit is een inside skirt van iets meer dan een kilo. Inside skirt is het middenrif van een rund. Het is zoals je ziet een lang en dun stuk vlees met een groffe draad. Dit is echt werkvlees omdat de koe deze spieren de hele dag gebruikt om te bewegen. Daarom is het stug maar erg smakelijk.

Doordat de spieren overdwars lopen is het perfect vlees voor dit recept. Na het oprollen snijden we de stugge spieren korter en hebben we dunnere rolletjes. Daarmee wordt het meteen malser vlees.

Elke slager weet wat het is maar niet elke slager heeft het zomaar liggen. Over het algemeen wordt het door de worst gedraaid. En dat is erg jammer want het is perfect vlees om te grillen.

De vulling voor deze rolletjes bestaat uit een dry rub, tomaten tapenade, basilicum en Grana Padano. Dit is onze keuze. Jij mag dat natuurlijk helemaal zelf uitmaken.

Nu moet het vlees strak opgerold worden. Zorg dat je alvast wat stukken slagerstouw klaar hebt liggen om het op te knopen. Dat scheelt een hoop geknoei en gemopper.

Als je de skirtsteak op 3 strategische punten opknoopt dan kan je met 2 keer snijden 3 nagenoeg gelijke rolletjes overhouden. Met een beetje puzzelen lukt je dat vast wel.

Dan gooien we de rolletjes indirect op onze Kamado Joe. De temperatuur in de ketel is ongeveer 220°C. Dat is een perfecte temperatuur om het vlees snel te garen zonder dat de kaas lang de tijd krijgt om ertussen uit te smelten. Steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel. Zorg dat je de rolletjes halverweg een keer omdraait omdat de onderkant net iets harder gaat.

Dit zijn onze gevulde skirtsteak rolletjes. Als jij ze gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 kilo inside skirt
 • Blaadjes van 15 gram basilicum
 • 100 gram Grana Padano
 • 125 gram zongedroogde tomaten tapenade

Voor  de dry rub

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Rol de skirtsteak volledig uit en snij alle vliezen van het vlees. Laat het vet zitten.
 2. Mix de ingrediënten voor de dry rub. Dep het vlees droog met wat keukenpapier en bestrooi het vlees aan 1 zijde met de dry rub.
 3. Smeer dezelfde kant in met de tapenade. Leg dan de basilicum blaadjes eroverheen en daarna de Grana Padano.
 4. Rol de skirtsteak strak op en bind het op 3 punten op met slagerstouw. Snij de rol in 3 gelijke delen.
 5. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 220°C.
 6. Leg de rolletjes aan de indirecte zijde en gaar het vlees tot 55°C. Keer halverwege een keer om.
 7. Laat de rolletjes 5 minuten rusten voor je ze serveert.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook