In English

Gevulde zoete aardappel met pulled pork

In samenwerking met

Gevulde zoete aardappel met pulled pork

We hadden deze gevulde zoete aardappels al een poosje op ons to-do lijstje staan. En toen we nog een zakje pulled pork in de vriezer zagen liggen konden we het mooi combineren.

Zoete aardappels staan bekend om het feit dat ze gezonder zijn dan gewone aardappels. Ze bevatten minder calorieën en koolhydraten. Dat heffen we meteen op door ze te vullen met spek en kaas en te beleggen met pulled pork. Graag gedaan.

De schil van een zoete aardappel is dikker dan van een gewone aardappel en kan scheuren als er teveel stoom wordt opgebouwd. Door gaten in de aardappel te prikken kan de stoom ontsnappen. Wij pakken de aardappels deze keer niet in. Door diezelfde dikke schil is het al lastiger om een krokante buitenkant te krijgen. helemaal als de stoom in de folie de schil vochtig houdt. In deze fase koken we de aardappels indirect dus plaatsen we een platesetter in de Kamado Joe Classic.

Na ongeveer een uur zijn de zoete aardappels lekker zacht. Dat ligt natuurlijk aan het formaat van de aardappel. Na 3 kwartier prik je er even in met een tandenstoker of de probe van je thermometer. De bedoeling is dat deze er heel makkelijk in en uit gaat.

Laat nu de aardappels eerst afkoelen voordat je naar de volgende stap gaat. De aardappels zijn gloepend heet en je zou je klauwen branden.

Zijn de aardappels koel genoeg om vast te houden dan snij je ze doormidden en kan je ze uithollen. Probeer zoveel mogelijk uit de aardappel te scheppen zonder dat je de schil raakt. Dit gaat het makkelijkst met een stevige theelepel.

Je gebruikt uiteindelijk 2/3 van alle aardappel voor de vulling. die mengen we met de kaas, spek en een beetje Tabasco. Kijk maar wat je met de rest van de aardappel doet. Je zou er een zoete aardappel rösti rondje van kunnen maken.

Nu verwijderen we de platesetter en gaan de gevulde aardappels terug. De kaas kan nu smelten. Het rooster staat op de laagste stand van het divide and conquer systeem van de Kamado Joe, zodat de schil ook geroosterd wordt.

Deze zoete aardappels hebben we nu gevuld met kaas en spek. Maar je kan ze natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden. Probeer verschillende soorten kaas of een goede chili sin carne. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ingrediënten

 • 3 grote zoete aardappelen
 • 200 gram geraspte goudse kaas
 • 3 dikke plakken ontbijtspek
 • 1 theelepel tabasco
 • peper en zout
 • 300 gram pulled pork
 • Sour cream
 • lente-ui

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een temperatuur van 200°C en 2 zones.
 2. Steek met een scherp mesje een paar gaten in de zoete aardappel. Gaar de aardappels 3 kwartier tot een uur aan de indirecte zijde tot de aardappels zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen. Gril ondertussen de plakken spek tot ze goudbruin zijn.
 3. Als de aardappels koel genoeg zijn om ze vast te kunnen houden dan snij je ze doormidden.
 4. Schep met een kleine lepel of flinke theelepel de aardappel leeg en laat de schil heel. Doe 2/3 van de inhoud in een kom en de rest mag weg.
 5. Snij de plakken spek in kleine stukjes en meng dit samen met de geraspte kaas, tabasco en een beetje peper en zout, door de zachte aardappelvulling.
 6. Leg een hap pulled pork op de aardappels en leg de halve aardappels terug op de barbecue boven directe hitte. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is en de schil krokant.
 7. Schep wat sour cream op elke gevulde zoete aardappel en strooi er wat lente-ui overheen.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook