In English

Gezaagde lamsbout met Griekse salade

We zagen bij onze favoriete slager gezaagde lamsbout. We zijn gek op lamsvlees dus hier konden we wel wat mee. Gezaagde lamsbout zijn mooie dunne steaks met been. In Amerika noemen ze deze steaks dan ook lamb leg steaks. Bekt toch net even lekkerder.

We brengen ze op smaak met gedroogde oregano en dat geeft het meteen een Grieks tintje. Daarom maken we er een lekkere Griekse salade bij. Bij elkaar is het een mooi klein gerechtje voor de zomeravond.

 

We brengen de kruiden minstens 3 kwartier van te voren aan en leggen de steaks dan in de koelkast. Het zout zal dan wat tijd hebben om in het vlees te trekken. Doe je dit niet dan zal het zout eigenlijk grotendeels van het vlees vallen als je het gaat grillen.

De lam steaks grillen we om en om boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 60°C. Dit meet je natuurlijk met een Thermapen. De kerntemperatuur is net iets hoger dan bijvoorbeeld die van een lamsrack of koteletjes. Dat komt omdat een lamsbout net iets vetter is.

In elke steak zit een deel van het been met daarin beenmerg. Het is niet veel maar wel erg lekker.

Deze gezaagde lamsbout met Griekse salade is echt geweldig. Probeer het recept en laat ons weten hoe je het vindt. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de Griekse salade

  • 2 grote tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 100 gram feta
  • 2 groene pepers
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Mix de oregano, koriander, zout en zwarte peper en strooi een dunne laag over beide zijdes van het vlees. Laat dit 3 kwartier intrekken in de koelkast terwijl je de barbecue aansteekt. Als de barbecue opwarmt kan je de Griekse salade maken.
  2. Snij de tomaat in kleinere stukken en doe hetzelfde met de komkommer. Snij de ui en de groene peper in dunne ringen. Doe alles in een flinke kom en doe de kappertjes en de feta erbij. Maak een dressing van de olijfolie, oregano en rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Als de barbecue en het rooster goed heet is dan gril je de gezaagde lamsbout boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 60°C.
  4. Serveer meteen met de Griekse salade

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief