Griekse burger

Griekse burger

We noemen dit een Griekse burger, maar eigenlijk is dit gewoon een soort kéftedes, je weet wel, die balletjes die je bij de Griek krijgt met een glaasje ouzo. Maar omdat die balletjes wat lastig te barbecueën zijn, maken we er burgers van.

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel fijngesneden peterselie
  • ½ eetlepel fijngesneden munt
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • Versgemalen peper en zeezout

Bereiding

  1. Snipper de uien heel fijn. Fruit ze mooi goudgeel in hete olie
  2. Voeg op het laatst de ragfijn gesnipperde knoflook toe en fruit even mee. Neem uit de pan en laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Vermeng het gehakt met de gefruite ui met knoflook, en alle overige ingrediënten
  4. Kneed het mengsel goed door zonder stevig te knijpen
  5. Maak 4 flinke hamburgers met de hand of een hamburgervorm rondom een centimeter groter dan het broodje dat je straks gaat gebruiken
  6. Maak in het midden een kuiltje van de burger. Dit zorgt ervoor dat de burger niet bol gaat staan tijdens het verhitten.
  7. Laat de burgers een half uur opstijven in de koelkast
  8. Bereid een barbecue voor met 2 zones
  9. Leg de burgers eerst 15 tot 20 minuten aan de koele zijde van de barbecue
  10. Nu leg je de burgers aan de hete kant. Breng de burgers met regelmatig keren naar een kerntemperatuur van 70°C
  11. Gril wat broodjes mee en beleg het broodje met wat groenvoer, een flinke lepel tzatziki, tomaat, ui en feta.

griekse-burger

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook