Griekse Lams T-Bones met Citroen en Knoflook

Griekse Lams T-Bones met Citroen en Knoflook

Zin in een simpel maar smaakvol barbecuerecept? Deze Griekse lams T-bones met citroen, knoflook en oregano zijn makkelijk te maken en altijd een succes. Combineer ze met krieltjes uit de folie en een frisse Griekse salade, en je hebt een complete maaltijd voor je volgende barbecue.

Geen gedoe, gewoon goed eten dat iedereen lekker vindt.

De aardappeltjes pakken we in met alles wat Griekse barbecue zo lekker maakt. De knoflook en de verse oregano kunnen natuurlijk niet ontbreken. Al is het alleen maar om de geur die straks uit de verpakking komt als je de folie openmaakt. De citroenzest geeft een lichte, frisse kick, terwijl de olijfolie alles samenbrengt.

Dit zijn lams T-bones die worden gesneden uit de rug en bestaan uit een klein stukje mals lamsfilet aan de ene kant en een stukje lamsribeye aan de andere kant. het vlees is gescheiden door het kenmerkende T-vormige bot. Dit bot gebruik je straks als handvat tijdens het eten.

Kan jouw slager nu niet komen aan lams T-bones dan kan je ook lamskoteletjes nemen. Koteletjes hebben iets minder die lamsvlees smaak maar zijn net zo makkelijk te bereiden. Hou je helemaal niet van lamsvlees dan kan je ook een dunne kalfs– of rundersteak nemen.

Het mooie van aardappeltjes bereiden in aluminiumfolie is dat ze hun eigen stoomoventje krijgen op de barbecue. De smaak van de verse kruiden, knoflook, en citroenzest trekken helemaal in de krieltjes terwijl ze garen.

Het sap van de citroen en de olijfolie houden de aardappeltjes lekker sappig en voorkomen dat ze uitdrogen. Zo krijg je aardappeltjes die niet alleen perfect gaar zijn, maar ook bomvol smaak zitten.

De lams T-bones zijn maar heel dun dus grillen we ze snel boven directe hitte. De vlammen geven het vlees die gekarameliseerde buitenkant waar jij van houdt. belangrijk is wel dat je twee zones in je barbecue hebt zodat je het vlees naar de indirecte kant kunt schuiven als het allemaal te hard gaat.

Zo gril je ze snel om en om tot een kerntemperatuur tussen de 52 en 55ºC. Dan zijn ze nog lekker roze van binnen en geweldig mals.

Onze lams T-bones en aardappeltjes serveren we met brokjes feta en verse oregano om het helemaal af te maken.

Ga jij deze Griekse lams T-bones met aardappeltjes uit de folie ook proberen? Laat ons weten hoe het is gegaan in de reacties! Of nog beter: maak er een foto van en deel die op Instagram. Vergeet ons niet te taggen met @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 10 Lams T-bones of koteletjes

  • 50 ml olijfolie

  • Sap van 1 citroen

  • 2 tl droge oregano

  • 4 fijngesneden teentjes knoflook

  • 1 tl zout

  • 1/2 tl zwarte peper



Voor de krieltjes


  • 1 kilo krieltjes

  • 3 fijngesneden tenen knoflook

  • 1 tl gedroogde rozemarijn

  • 2 el gesneden verse oregano

  • Zest van 1 citroen

  • 2 el olijfolie

  • Sap van 1 citroen

  • 1/2 tl zout

  • 1/2 tl zwarte peper



Voor het serveren


  • Verse oregano en feta
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Doe de lams T-bones en alles voor de marinade in een schaal. Roer alles goed door elkaar en laat dat een nachtje in de koelkast staan.

  2. Verdeel alles voor de krieltjes over 3 of 4 vellen aluminiumfolie en pak het stevig in.

  3. Bereid een barbecue voor met twee zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC
.
  4. Leg de ingepakte krieltjes aan de koelere kant van het rooster en sluit het deksel.

  5. Gril na een uur het lamsvlees om en om tot een kerntemperatuur van 55ºC.

  6. Serveer met de verse oregano en blokjes feta.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook