Groene kool salade met appel en ui

Groene kool salade met appel en ui

Deze groene kool salade is van zichzelf al erg lekker en fris maar het heeft een licht bittere smaak die geweldig smaakt bij gerookt vlees. Wij maakten laatst een pulled pork van buikspek en de groene kool salade smaakt er zo perfect bij.

De basis van een groene kool salade is natuurlijk groene kool. Wij gebruiken een halve groene kool voor deze flinke schaal salade. Geef je een barbecue feestje met meer dan 10 man dan snij je een hele groene kool fijn. Dan verdubbel je natuurlijk ook de rest van de ingredienten.

Voor deze salade gebruiken we ook dragon. Dragon heeft een lichte anijs smaak die goed past bij het bittere van de groene kool en het frisse van de bleekselderij. Samen met het citroensap en de hetere groene pepers is het een complexere kool salade dan de standaard coleslaw. Deze groene kool salade heeft daardoor meerdere laagjes smaak.

Als je alles fijngesneden hebt dan gaan de rest van de droge ingredienten erbij samen met de sour cream, honing en citroensap. Het citroensap zorgt niet alleen voor de frisse smaak maar zorgt er ook voor dat je deze salade een goeie week afgedekt kunt bewaren in de koelkast.

Ga jij dit heerlijke recept maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 1/2 Groene savooiekool
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 takken bleekselderij
  • 2 groene pepers
  • 1/2 witte ui
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el appelazijn
  • 2 el honing
  • 1 tl dragon
  • 1/2 tl selderijzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
  • Sap van 1 citroen
  • 100 gram sour cream
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

  1. Snij de groene kool zo dun als je kan en doe het zelfde met de ui. Snij dan plakken van de Granny Smith en daarna in dunne reepjes. Doe alles in een ruime kom.
  2. Meng de rest van de ingredienten en giet dit bij de rest.
  3. Roer alles goed door elkaar en laat het een uurtje gekoeld staan voordat je het serveert.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook