De vegetariër hoeft zeker niet alleen maar stokbrood te eten op een barbecue. Deze groenteburger is ook lekker voor de die hard carnivoor. Deze burger smaakt heerlijk met een salsa
Gebruik bij het barbecueën een visklem. De burger zou uit elkaar kunnen vallen tijdens het grillen en dat zou jammer zijn.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 125 g kastanjechampignons, in kleine stukjes
- 2 sneetjes volkorenbrood, van 2 dagen oud, 3 mag ook, 4 niet meer
- 1 blik rode kidneybonen (400 g), uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 ei
- tabasco
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 el verse tijm of oregano, fijngehakt
Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verkruimel de sneetjes brood (met korst) fijn in de keukenmachine. Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta. Meng het ei met 2 tl zout, en naar smaak tabasco door de puree.
- Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.
- Gril de burger om en om in een visklem totdat hij bruin is.
- Serveer met ui, tomaat of groenvoer op een hamburgerbroodje