We hebben al van alles met drank en Guinness bereid maar nog geen saus. Guinness is normaal al een maaltijd op zich maar maar Guinness als barbecuesaus is ook erg geslaagd.
Wij dachten dat het een gitzwarte saus zou worden maar dat valt uiteindelijk reuze mee.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 blik van 400-450 ml tomatensaus
- ¼ liter Guinness, het liefst uit blik. Dan kan je de andere helft nog drinken. De flessen zijn niet echt lekker.
- 30 gram stroop
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 50 ml appelazijn
- 1 eetlepel bruine suikes
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Roerbak de ui in de olijfolie in een koekenpan bruin voor zo’n 7 tot 8 minuten
- Gooi de tomatensaus, Guinness, stroop, mosterd, appelazijn, bruine suiker en de Worcestershire sauce erbij.
- Laat het koken en inkoken tot een goede dikte heeft. Dit kan zo’n 30 tot 45 minuten duren. Goed roeren tussendoor. en gebruik zout en peper naar smaak..
- Nu kan je de saus nog in een blender gooien om de laatste klontjes en stukjes ui kwijt te raken.
- Zet de saus in de koelkast om op smaak te laten komen.