De hamburger met geraspte kaas is één van onze favorieten.
Hamburgers, er is veel over gezegd en geschreven. Voor velen is een geplette gehaktbal hetzelfde als een hamburger, voor anderen is het dat vlezige bierviltje dat je bij de welbekende ketens verdronken in de saus tussen een broodje, of “bun”, geserveerd krijgt. Een ding is zeker, een hamburger moet uit 100% rundvlees bestaan.
Gebruik deze tips voor het maken van de perfecte hamburger.
Serveren
Dat kan gewoon op een bord, of tussen een broodje of hamburger bun. Snij het broodje open en rooster eerst de snijvlakken. Als saus neem je een BBQ-, cocktail- of mosterdsaus, zelfgemaakte ketchup is ook lekker, maar verzuip je burger niet. Natuurlijk ben je vrij in je keuze, maar pindasaus …. Nee. Als alternatief voor de saus kan je ook wat coleslaw op je burger doen
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram tartaar
- 1 kleine of halve medium rode ui
- 3 of 4 sneetjes oud wit brood, te vervangen door 4 eetlepels paneermeel (20 gram)
- 2 theelepel worcestersaus
- 2 eetlepel tomatenketchup
- 50 gram geraspte oude kaas
- Witte peper uit de molen
- Zout
Bereiding
- Meng het rundergehakt en de tartaar goed door elkaar.
- Snij de ui ragfijn en verkruimel het brood
- Voeg alle overige ingrediënten toe en meng het geheel goed.
- Op de BBQ valt deze hamburger snel uit elkaar. Officieel hoort het niet maar je kunt dit voorkomen door het brood met een ei te mengen. Of de hamburger in een visklem te plaatsen.
- Bestrooi de hamburgers aan beide zijden met wat grof zeezout vlak voordat ze de barbecue op gaan
- Gril de burgers om en om in een paar minuten naar de juiste kerntemperatuur van 70°C