BBQ-helden

Hamburger met geraspte kaas

De hamburger met geraspte kaas is één van mijn  favorieten.

Hamburgers, er is veel over gezegd en geschreven. Voor velen is een geplette gehaktbal hetzelfde als een hamburger, voor anderen is het dat vlezige bierviltje dat je bij de welbekende ketens verdronken in de saus tussen een broodje, of “bun”, geserveerd krijgt. Een ding is zeker, een hamburger moet uit 100% rundvlees bestaan.

Gebruik deze tips voor het maken van de perfecte hamburger.

Serveren

Dat kan gewoon op een bord, of tussen een broodje of hamburger bun. Snij het broodje open en rooster eerst de snijvlakken. Als saus neem je een BBQ-, cocktail- of mosterdsaus, zelfgemaakte ketchup is ook lekker, maar verzuip je burger niet. Natuurlijk ben je vrij in je keuze, maar pindasaus …. Nee. Als alternatief voor de saus kan je ook wat coleslaw op je burger doen

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram tartaar
  • 1 kleine of halve medium rode ui
  • 3 of 4 sneetjes oud wit brood, te vervangen door 4 eetlepels paneermeel (20 gram)
  • 2 theelepel worcestersaus
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Witte peper uit de molen
  • Zout

Bereiding

  1. Meng het rundergehakt en de tartaar goed door elkaar.
  2. Snij de ui ragfijn en verkruimel het brood
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng het geheel goed.
  4. Op de BBQ valt deze hamburger snel uit elkaar. Officieel hoort het niet maar je kunt dit voorkomen door het brood met een ei te mengen. Of de hamburger in een visklem te plaatsen.
  5. Bestrooi de hamburgers aan beide zijden met wat grof zeezout vlak voordat ze de barbecue op gaan
  6. Gril de burgers om en om in een paar minuten naar de juiste kerntemperatuur van 70°C

Gearchiveerd onder:

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-helden nieuwsbriefDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. Wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken. Zo word jij ook een BBQ-held.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard