In English

Hertenrack met kruidenkorst

Hertenrack met kruidenkorst

Een hertenrack is een spectaculair stuk vlees om op tafel te zetten. Met deze kruidenkorst heb je een zeer smakelijk stukje vlees dat elke liefhebber van wild zeker kan waarderen. Van een heel rack haal je 9 tot 10 koteletten en dat moet genoeg zijn voor 4 man.

Voor je de kruidenkorst aanbrengt snij je het vlies van het vlees. Dit vlies zorgt ervoor dat de kruiden zich niet goed kunnen hechten aan het vlees. Ook zal het de smaak van de kruiden tegenhouden. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Het vlies verwijder je met een scherp flexibel mes dat je evenwijdig aan het vlees houdt. Als je het vlies strak trekt dan kan je het mes langs het vlies laten glijden zodat je niet teveel vlees verwijdert.

Dan bestrooi je het vlees met peper en zout. Als je nu het rack 3 kwartier onafgedekt in de koelkast zet dan zal het zout in het vlees trekken en zo het vlees perfect op smaak brengen. Na 3 kwartier smeer je het vlees in met honing en mosterd. Dan druk je de kruiden in het vlees zodat er een dikke laag opzit. Zo laat je het rack lekker liggen terwijl je de barbecue aansteekt.

Het rack garen we indirect met de botjes naar beneden. De botten zorgen voor extra bescherming tegen de directe hitte die je altijd nog wel hebt. Mocht het rack toch nog te kort op de hitte zitten dan zou je een afscherming kunnen maken van een dubbelgevouwen vel aluminium folie.

Dit is ons hertenrack met kruidenkorst. Een hertenrek is een luxe gerecht om op tafel te zetten maar makkelijk om te maken. Ga jij dit hertenrack maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Hertenrack
 • 2 tl zeezout
 • 1 tl zwarte peper
 • 1 el mosterd
 • 2 el honing
 • 15 gram verse peterselie
 • 15 gram verse rozemarijn
 • 15 gram verse tijm
 • 2 tenen knoflook
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Snij het vlies van het vlees en bestrooi het met de peper en zout. Laat dit 3 kwartier intrekken in de koelkast.
 2. Hak de verse kruiden en de knoflooktenen heel fijn. Meng de mosterd en honing.
 3. Smeer het rack in met de mosterd/honing mix. Strooi de kruiden en knoflook over het vlees en druk het goed aan.
 4. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 200ºC. Leg het rek met de botjes naar beneden op het rooster.
 5. Steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel. Gaar het vlees tot 55ºC.
 6. Haal het hertenrack van het rooster en laat het 15 minuten rusten voor je het in koteletten snijdt.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook