Iberico Abanico steak met patatas bravas

In samenwerking met

Iberico Abanico steak met patatas bravas

Iberico Abanico met patatas bravas is een klassiek Spaans gerecht met een moderne twist. De combinatie van de sappige, malse Iberico Abanico steak en de knapperige, pittige Patatas Bravas zal je smaakpapillen zeker verrassen. Met dit eenvoudige grillrecept zul je zeker indruk maken op je familie en vrienden.

De malsheid en de smaak van de Iberico Abanico steak is ongeëvenaard en wordt perfect gecombineerd met de Patatas Bravas en geroosterde groenten. Het geheim van de Iberico Abanico steak is de marmering wat zorgt voor een sappige en malse textuur met een volle smaak die zich perfect leent voor de grill.

Dit is een eenvoudig recept dat geschikt is voor elke gelegenheid. Of je nu een etentje organiseert met vrienden en familie of gewoon zin hebt in iets lekkers voor het avondeten, dit gerecht zal zeker in de smaak vallen.

Dit is dus de Iberico Abanico. De witte lijntjes in het vlees maakt deze steak zo bijzonder. Doordat het Spaanse Iberico varken een dieet heeft van vooral eikels en verse kruiden krijgt het zijn unieke smaak.

Iberico kan je in principe op smaak brengen met alleen zout en peper. Maar waarom zou je het niet nog lekkerder maken. Wij maakten een simpele dry rub met wat Spaanse invloeden. Dat past straks lekker bij de patatas bravas.

De aardappeltjes brengen we namelijk op smaak met dezelfde dry rub. Daarna frituren we de aardappeltjes in de skillet in een bodempje zonnebloem olie. Wij doen dit op de barbecue omdat we toch ruimte genoeg hebben op de Kamado Joe Kettle Joe. Je mag de aardappeltjes natuurlijk ook gewoon in de frituurpan gooien.

Wij hadden nog wat wokgroenten in de koelkast liggen die we op het laatste moment bij de aardappeltjes gooien. Zo hebben we snel een complete maaltijd gemaakt.

Hou bij het grillen van de Iberico steaks rekening mee dat het vet zorgt voor stevige vlammen. Hou het vlees dus goed in de gaten en keer ze regelmatig om. Verbrand vlees is niet lekker.

Bij de steaks serveren wij een pittige paprikasaus en een koud biertje. Beter gaat het vandaag niet meer worden. Ga jij deze Iberico Abanico steaks ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

  • 1 tl knoflook granulaat
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper

Voor de patatas bravas

  • 500 gram krieltjes
  • 2 tl van de dry rub
  • 200 ml zonnebloemolie
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Mix de ingrediënten van de dry rub en strooi de helft over beide zijden van de Iberico steaks.
  2. Snij de krieltjes in 4 partjes en kook ze even kort. 10 minuten is genoeg.
  3. Bereid een barbecue voor om direct te grillen en plaats een skillet met de zonnebloemolie om op te warmen.
  4. Frituur de krieltjes in de skillet tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en bestrooi ze daarna met 2 tl van de dry rub.
  5. Grill de Iberico steaks om en om tot ze een kerntemperatuur hebben van 65ºC.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook