Italiaanse bol spek en ei

Italiaanse bol spek en ei

Het is niet altijd vlees of vis wat de klok slaat. Af en toe wil je een stevig ontbijt. En natuurlijk is dat leuker, en lekkerder, als dat ook van de barbecue af komt.

Je hebt de vorige avond je barbecuefeestje gehad en de barbecue staat nog in de tuin. Stook hem nog even lekker op en haal de koelkast leeg. Wedden dat je de tuin in no time weer vol hebt om door te gaan?

alle-ingredienten-voor-een-italiaanse-bolDe belangrijkste ingredienten zijn natuurlijk de Italiaanse bollen, de spek en ei, maar voor de rest pak je wat je lekker vind. Allereerst snij je de bovenkant va de bollen en hol je ze uit.

italiaanse-bol-gevuld-met-kruidenboterDan smeer je eerst de kruidenboter in de bollen. Dit mag ook gewone boter zijn als je al genoeg naar knoflook stinkt. Extra veel als je nog niet genoeg stinkt.

italiaanse-bol-gevuld-met-kruidenboter-en-ontbijtspekBedek elke bol van binnenuit met plakken ontbijtspek. Zorg dat je geen brood meer ziet aan de binnenkant en de bovenste rand.

italiaanse-bol-gevuld-met-kruidenboter-ontbijtspek-en-spekblokjesBak wat spek uit en vul elke bol met de spek. 1 laagje is genoeg. Het is van zichzelf al een flinke cholesterol bom. Je zou ook wat geruld gehakt kunnen nemen of de overgebleven worstjes van gisteravond.

italiaanse-bol-gevuld-met-spek-ei-en-peper-en-zoutNu breek je in elk broodje een heel ei en bestrooi het ei met wat peper en zout en Italiaanse kruiden.

italiaanse-bol-indirect-op-de-barbecueVerwarm de broodjes nu indirect op totdat het eiwit helemaal gestold is.

draai-na-20-minuten-de-bolDraai de bollen vervolgens een kwartslag zodat de bollen gelijkmatig garen.

italiaanse-bol-na-40-minutenJe ziet dat de spek nu ook lekker gaar aan het worden is.

na-40-minuten-met-geraspte-kaas-en-paprikapoederStrooi de laatste paar minuten wat geraspte kaas over de bol en wat paprikapoeder. Hoeft niet natuurlijk. Maar het is wel lekker.

italiaanse-bol-met-spek-ei-en-kaasJe bent nu een klein half uur bezig. Wedden dat het hele huis inmiddels wakker is van die lekkere geuren?

 

Ingrediënten

  • 4 flinke Italiaanse bollen
  • boter of kruidenboter
  • 24 plakken ontbijtspek
  • 100 gram spekblokjes
  • 4 rauwe eieren
  • Versgemalen zwarte peper
  • zout
  • geraspte kaas
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor voor een indirecte bereiding met een keteltemperatuur van rond de 185ºC
  2. Snij de bovenkant van de bol af. Deze kan je weggooien, gaan we niet gebruiken
  3. Hol de bol uit en hou een rand van een centimeter over
  4. Smeer de binnenkant in met boter of kruidenboter
  5. Leg kruislings 6 plakken ontbijtspek in de bol en over de rand
  6. Vul elke bol met 25 gram spekblokjes
  7. Leeg in elke bol een ei
  8. Bestrooi de bol met wat zwarte peper, zout en Italiaanse kruiden
  9. Leg de bollen zo ver mogelijk van de hitte op het rooster en sluit het deksel
  10. Draai de bollen na 20 minuten een halve slag en sluit weer het deksel.
  11. Kijk na weer 20 minuten of de spek naar je zin is. je weet zelf wel wat je lekker vind.
  12. Strooi nog wat geraspte kaas over elke bol met wat paprikapoeder en laat de kaas nog 5 minuten smelten.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook