Italiaanse Caponata salade

In samenwerking met

Italiaanse Caponata salade

De caponata salade is een Sicilaanse warme salade die in Italië met brood als bijgerecht geserveerd wordt. Je kan de salade uitbreiden met een mooi stuk gegrild vlees of warme geitenkaas.

Omdat een caponata salade vraagt om gefrituurde aubergine moeten we eerst zorgen dat een hoop vocht uit de fruit gehaald wordt. Dat doen we door het te pekelen. Je moet er wel voor zorgen dat je naderhand het zout weer zorgvuldig afspoelt. Anders wordt de salade veel te zout.

Zoals gezegd gaan we de aubergine frituren in een laagje olijfolie. Doe dit in kleine hoeveelheden anders zullen ze niet rondom mooi goudbruin worden door de stoom. Omdat een mens niet kan leven op salade alleen grillen we er ook een mooie steak bij.

Als de aubergine helemaal gefrituurd is dan mag alles er uit en dan roerbakken we de rest van de groenten.

Uiteindelijk gaat alles erbij. Ook de pijnboompitten en de kappertjes. Daarna brengen we alles op smaak met azijn en suiker. Deze salade heeft echt alle smaken. Zoet, zuur en de zoutere aubergine.

De aubergine gooi je er als laatste bij zodat het nog even kort op kan warmen met de rest van de salade. Daarna kan je het iets af laten koelen terwijl je bezig bent met de steak. Deze caponata salade wordt namelijk lauw warm gegeten.

Dit is onze caponata salade. Ga jij hem ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el zout
  • olijfolie
  • 2 witte uien
  • 1 el Kappertjes
  • 300 gram cherry tomaatjes
  • 2 stronken bleekselderij
  • 20 gram pijnboompitten
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 1 el suiker
  • Basilicum blaadjes
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Snij de aubergine in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Zet het vergiet in een diep bord of in de gootsteen. Strooi 1 el zout over de aubergine en laat dit zo 3 kwartier tot een uur staan.
  2. Spoel de aubergine af onder stromend water en leg de blokjes in een schone theedoek. Knoop de theedoek dicht en knijp het vocht uit de aubergine. Laat alles nog even nadrogen op een paar vellen keukenpapier.
  3. Snij de ui in kleine blokjes, de prei in reepjes en de cherry tomaatjes in kwarten.
  4. Neem een flinke skillet en laat daarin een bodempje olijfolie heet worden. Frituur de aubergine goudbruin en haal het dan uit de skillet.
  5. Fruit de ui in de hete olie tot deze zacht en doorzichtig is. Dan mag de bleekselderij, tomaat, kappertjes en pijnboompitten erbij. Roerbak dit voor een paar minuten en dan mag de gefrituurde aubergine erbij met de suiker en azijn.
  6. Laat de aubergine een beetje doorwarmen en laat de salade daarna iets afkoelen. Serveer het met verse basilicum.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook