Jalapeño knoflook en limoen saus

Wij zijn liefhebbers van hete sausen. Jij ook? dan is deze eenvoudige Jalapeño saus een goede optie om eens te proberen. De jalapeño peper is een milde peper maar niet alle jalapeños zijn even heet. De saus kan zo pittig of mild gemaakt worden als je zelf wilt. Voor een mildere saus, verwijdert je de zaadjes en zaadlijsten. Voor een hetere variant pureer je alles mee.

Het hele recept is dodelijk simpel. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeño pepers en gooi daarna alles in een blender tot de dikte naar je zin is. Daarna kan je het op smaak brengen met een beetje zout of wat extra limoensap.

Ben je trouwens niet gek op koriander, wat we ons niet voor kunnen stellen, dan kan je ook platte peterselie kunnen gebruiken. Deze saus kan gemaakt worden met andere pepers in plaats van jalapeños. Je kan ook serrano-, cayenne-, of als je een echte pepperhead bent, madam jeanette pepers nemen.

Vind je de saus te scherp dan kan je hem nog verhiten in een koekenpan. 2 minuten terwijl je constant roert is genoeg. Het resultaat is een mildere saus.

Deze jalapeño saus smaakt geweldig bij alle Mexicaanse gerechten als taco’s, tortilla’s of quesedilla. Ook zou je een flinke schep door de chili of op de pizza kunnen gooien. Wat ga jij met deze saus doen?

Ingrediënten

  • 6 Jalapeño pepers
  • handvol verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • sap van een halve limoen
  • 1 tl zout

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de jalapeño pepers en gooi daarna alle ingredienten in de blender. Dat is alles.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief