In English

Jalapeño popper hotdogs

In samenwerking met

Jalapeño popper hotdogs

Jalapeño poppers zijn misschien wel de beste barbecue snack die er bestaat. Een milde (soms niet) groene peper gevuld met kaas en omwikkeld met spek. Als snack is dit een briljante uitvinding. Maar wat als je gewoon net iets meer nodig hebt dan een kleine snack? Eet er dan meer zou je zeggen. Wij maakten een jalapeño hot dog.

We eten niet vaak hot dogs maar als we het doen dan maken we er wel wat speciaals van. Dus wij hebben de jalapeño popper omgebouwd naar een hot dog. Perfect voor de lunch. Neem trouwens voor deze broodjes geen ordinaire knakworsten maar serieuze worsten.

Het eerste wat we doen is de worsten, bacon en jalapeño pepers op temperatuur brengen. De worsten zijn heerlijke Spaanse worsten van Livar. Als we dan toch bezig zijn dan doen we het maar meteen goed. De Bacon hebben we zelf gemaakt en de jalapeños hebben we zelf gekocht.

We hadden onze nieuwe Kamado Joe Classic 3 in huis dus die moest vies gemaakt worden. Natuurlijk nodigt zo’n prachtige kamado uit om er iets spectaculairs in te bereiden maar we beginnen eigenlijk altijd voorzichtig. Misschien om hem zo langzaam mogelijk heul vies te maken.

Op het moment dat de rook er goed in staat dan maakt het ons niet meer uit hoor. Het is eigenlijk net als met een nieuwe auto. Je zou het liefst je schoenen uit willen trekken om de matten schoon te houden maar als je 2 maanden verder bent dan stap je gewoon met je baggerpoten uit het bos zo de auto in. We gaan eens kijken hoelang we het volhouden.

De worsten, bacon en pepers garen we indirect op zo’n 150°C. De pepers worden lekker zacht en de bacon mooi goudbruin. We verwijderen de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeños. Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan meng je een beetje door de gesneden pepers. Of je doet ze enkel in het broodje voor je beste vriend. Kijk maar.

Zo vullen we de worsten. Je snijdt ze eerst half door en dan verdeel je de gesneden pepers over de worsten. Daarna gaat er een flinke schep van de roomkaas mix in de worsten. De roomkaas gaat niet of nauwelijks smelten dus je kan deze lekker hoog scheppen. Of je moet niet van kaas houden natuurlijk maar dan kan je beter wat anders gaan maken.

Nu halen we de platesetter uit de Joe zodat we de worsten nog een beetje kunnen grillen. Leg ze heel voorzichtig op het rooster zodat ze niet omrollen of dat de twee helften loskomen. Dan ligt de vulling namelijk onderin de barbecue en dat is jammer.

De worsten zijn klaar als de roomkaas lekker geel is geworden en dan mag je de broodjes beleggen met een plak bacon en de worst. Als je mazzel hebt dan heb je onthouden welk broodje het heetst is anders kan je Russian roulette spelen.

Ingrediënten

 • 4 worsten
 • 50-75 gram roomkaas zoals monchou
 • 3 jalapeno pepers
 • 4 broodjes
 • 4 dikke plakken ontbijtspek
 • 1 el barbecue rub
 • 2 el geraspte oude kaas
 • 4 zachte puntjes
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones op een keteltemperatuur van ongeveer 150°C. Leg de worsten, de plakken bacon en de jalapeño pepers op het rooster zodat ze indirect op kunnen warmen tot de pepers zacht zijn en de spek goudbruin.
 2. Ondertussen maak je de roomkaas mix door de Monchou te mixen met de barbecue rub en de geraspte kaas.
 3. Als de spek naar je zin is en de pepers zacht dan verwijder je de zaden en zaadlijsten en snij je ze fijn.
 4. Snij de worsten half door en vul ze met de gesneden pepers en de roomkaas. Daarna gril je de worsten nog even kort met het deksel dicht tot de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen.
 5. Beleg het broodje met de plak spek en de worst en eet ze terwijl ze nog warm zijn.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook