Jalapeno popper kipfilet

In samenwerking met

Jalapeno popper kipfilet

Een nieuwe barbecue moet je zo snel mogelijk vies maken. Dat is de wet. Dus toen we de Weber limited edition 70th annversary kettle in de achtertuin hadden staan hadden we een leuk recept om dat te doen.

De jalapeño popper is de perfecte snack. De jalapeño popper kipfilet is een kipfilet gevuld met roomkaas en jalapeño en omwikkelt met spek. Als dat niet lekker klinkt dan weten wij het ook niet meer.

Het lastigste van dit recept is het opensnijden van de kipfilet. Zorg dat je hem goed plat neerlegt en snij dan evenwijdig aan je plank een tas in het vlees. Mocht je per ongeluk toch door de filet heen snijden dan los je dat straks wel weer op met de spek.

Dan vul je de kip met een mix van roomkaas, geraspte kaas en jalapeño peper. Je kan de vulling net zo heet of kazig maken als je wil. Probeer er in ieder geval net zoveel in te proppen als je kan maar zorg wel dat de tas nog dicht kan.

Dan wikkel je elke kipfilet in 3 plakken ontbijtspek en bestrooi je ze met een laagje van de dry rub. Door de spek kan je gaatjes in de kipfilet stoppen waardoor er geen kaas ontsnapt als het smelt. Helemaal ontkom je er niet aan hoor. De barbecue gaat echt vies worden.

Dit is dus de limited edition 70th anniversary kettle. De Mastertouch heeft een hoop kenmerken die de Weber ketel zo iconisch maakten. Nylon houtlook handvatten, een solide bodemplaat en een prachtige matgrijze ketel.

We hebben twee zones gemaakt door een starter vol briketten aan 1 kant van de barbecue te leggen. Dan garen we de kipfilet aan de indirecte kant. Boven de gloeiende briketten grillen we meteen een paar maiskolven.

Door de twee zones heb je meer speelruimte en kan je, door de boel te schuiven, op verschillende manieren je gerechten garen. Ook kan je het gerecht op een koelere plek leggen als het te hard gaat en de boel dreigt te verbranden.

De kipfilet is perfect met een kerntemperatuur van 70ºC. Dan is de kip helemaal gaar en op z’n sappigst. Door het gebruik van een kernthermometer hoef je niet te gaan gokken of in het vlees te snijden om te kijken hoever je bent.

Zoals je ziet is het niet helemaal gelukt om de smeltende roomkaas in de kipfilet te houden. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. De smaak wordt er niet slechter van en de barbecue moest toch vies worden. Wil je hem toch schoonhouden dan had je een velletje aluminiumfolie onder de kip kunnen leggen.

Dit is onze jalapeno popper kipfilet. Ga jij ze  ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @weber_barbecues_nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • 100 gram roomkaas
 • 50 gram geraspte belegen kaas
 • 2 jalapeño pepers
 • 6 plakken ontbijtspek

Voor de dry rub

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Snij de kipfilet open zodat je hem kan vullen.
 2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeño pepers en snij ze in stukjes.
 3. Mix de roomkaas, geraspte kaas en jalapeño en vul beide kipfliets met de kaasmix.
 4. Wikkel elke kipfilet in 3 plakken ontbijtspek.
 5. Meng de ingredienten voor de dry rub en bestrooi de gevulde kipfilet ermee.
 6. Zorg voor een barbecue met een indirecte bereiding van ongeveer 200ºC.
 7. Leg de kipfilet aan de indirecte kant en steek een thermometer in de kip.
 8. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70ºC en laat ze dan 5 minuten rusten.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook