Jamaicaanse kip

Jamaicaanse kip

Dit is een recept voor jamaicaanse kip. Er zijn veel verschillende manieren om deze te maken maar dit is die van ons.

kruiden-en-specerijen-voor-jamaicaanse-kipDit zijn alle kruiden en specerijen voor de Jamaicaanse kip. Tijm, piment, zwarte peper, kaneel, cayenne peper en zout. Hou je van heet doe dan wat meer cayenne peper.

marinade-voor-jamaicaanse-kipMix alles door elkaar met de olie en de rum. Dit ruikt al geweldig.

rauwe-kippenpotenDoe de kippenpoten samen met de marinade in een vershoudzak. Of een flinke schaal waar de kippenpoten allemaal in passen. Nu mag het geheel een nachtje de koelkast in.

kip-in-de-jamaicaanse-marinadeLaat de kippenpoten even op temperatuur komen. Hooguit een kwartier, twintig minuten. Langer is niet verantwoord. Zeker niet als de temperaturen hoger worden in de zomer. Het is ook niet nodig om de poten tot kamertemperatuur te laten komen. Omdat we ze indirect gaan verwarmen krijgen ze daar tijd genoeg voor.

jamaicaanse-kip-op-de-Go-AnywhereNu mogen ze 3 kwartier tot een uur indirect op de barbecue. Je ziet dat er precies 5 op een Go Anywhere passen. Dus op vakantie komt het ook helemaal goed.

Hou het deksel dicht. Dit was alleen voor de foto. Als er een kerntemperatuur bereikt is van zo’n 65ºC dan mogen ze een paar minuten om en om boven de kooltjes. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Wil je serieus en veilig barbecueën? Dan koop je een digitale vleesthermometer.

jamaicaanse-kipBesprenkel de drumsticks met wat gesneden lente-uitjes en eet smakelijk. Beter gaat het vandaag niet worden.

Ingrediënten

 • 8 drumsticks of 3 a 4 kippenpoten
 • 2½ theelepels gedroogde tijm
 • 2 theelepels piment
 • 2 theelepels zwarte peper
 • ½ theelepel kaneel
 • ½ theelepel cayene peper
 • ½ theelepel zout
 • 2 eetlepels zonnebloem olie
 • 1 eetlepel rum, niet verplicht
 • 70 gram gesnipperde lente-uitjes

Bereiding

 1. Mix de tijm, piment, zwarte peper, kaneel, cayene peper, zout, olie en de rum.
 2. Smeer de drumsticks in met de marinade, doe ze in een vershoudzak en laat dit een nachtje in de koelkast staan.
 3. Bereid de barbecue voor voor de indirecte methode met een temperatuur ergens tussen de 120 en 150ºC.
 4. Haal de kip uit de koelkast en laat ze een kwartiertje op temperatuur komen
 5. Leg ze zo ver mogelijk van de hitte op het rooster en sluit het deksel
 6. Laat ze zeker 3 kwartier liggen en check de kerntemperatuur. Deze moet rond 75ºC worden. Als dat bereikt is dan mogen de kippenpoten een paar minuten om en om boven de hete kolen. Pas op dat ze nu niet verbranden. Nu garen ze door tot 80-85ºC.
 7. Besprenkel de kip met de lente-uitjes en serveer.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook