Javaanse speklapjes

Javaanse speklapjes

Al zie je de speklap steeds minder op de barbecue Deze wil je niet overslaan. Deze Javaanse speklapjes smaken geweldig samen met ui of appel.

Toelichting

Deze speklapjes zijn een gegarandeerde hit op elke barbecue. Niet het meest magere stukje vlees maar dat maakt voor een keertje niet uit.

kerrie-djawa,-ketjap,-mosterd-en-de-olijfolie

Meng alle onderdelen door elkaar tot een mooi papje en leg daar de speklappen in. Dit kan ook in een vershoudzakje waar je de lucht uitknijpt. Zo kan je lekker de marinade in het vlees masseren.

speklapjes-in-de-marinade

Voor dat de speklappen op de barbecue gaan dep je ze een beetje droog. Leg ze dan op een matig hete barbecue, rond de 200°C, voor ongeveer 10 minuten aan beide zijden. Grillen van vet vlees gaat geweldig op kokosbriketten. Deze briketten hebben minder of zelfs geen last van oplaaiende vlammen. Anders moet je goed opletten dat je speklapjes niet verbranden.

javaanse-speklapjes

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de kerrie djawa, ketjap, mosterd en de olijfolie goed door elkaar.
  2. Wrijf de speklapjes in met dit mengsel.
  3. Laat minstens 1 uur marineren.
  4. Zorg voor een barbecue met matige warmte, vaak wat later op de avond. Als je de mogelijkheid hebt om 2 zones te maken dan doe je dat. Het vet van de speklap zorgt onherroepelijk voor oplaaiende vlammen. Als je de speklappen niet kan verplaatsen om verbrand vlees te voorkomen dan is je speklap verpest.
  5. Leg de speklapjes eerst op het rooster zo ver als mogelijk van de hitte. Laat nu de speklapjes lekker bruin en bijna gaar worden.
  6. Als het zo ver is dan leg je de speklapjes boven de hete kolen en laat je ze gauw om en om lekker knapperig worden.
  7. Heb je geen ruimte om met 2 zones te barbecueen let dan goed op dat de speklappen niet verbranden door de oplaaiende vlammen. Of gebruik kokosbriketten. Deze zullen niet of in ieder geval veel minder valmmen veroorzaken als het vet op de briketten komt.

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook