Kaas roomsaus

Kaas roomsaus

Deze kaas roomsaus past perfect bij witvis en schaaldieren maar ook bij een dikke steak. De saus is gemaakt met een basis van boter en knoflook, de witte wijn geeft extra diepte en de Parmezaanse kaas zorgt voor een rijke en hartige smaak.

Je kan nooit genoeg recepten hebben voor een goede saus. Saus kan je gerecht soms een extra zetje geven. En al worden de meeste sausen uit een potje gehaald. De lekkerste sausen zijn vaak heel makkelijk te maken.

Het enige dat je bij deze roomsaus in de gaten moet houden is dat je de saus niet verder verhit als je de creme fraiche hebt toegevoegd. Als deze namelijk te warm wordt dan gaat hij schiften.

Deze zomer ga je op chique als je deze saus op je volgende barbecuefeestje serveert. Ga jij deze kaas roomsaus ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 50 gram boter
 • 4 tenen knoflook
 • 20 ml droge witte wijn
 • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 200 gram creme fraiche
 • citroensap
 • zout en peper

Bereiding

 1. Laat de boter smelten in een pannetje.
 2. Rasp de knoflook en doe deze bij de boter. Laat dit 1 minuutje zo staan zodat de knoflook zacht en glazig wordt.
 3. Giet de wijn erbij, roer het door en laat de saus voor de helft inkoken.
 4. Roer nu de Parmezaanse kaas erdoor en laat de kaas smelten.
 5. Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche erdoor.
 6. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook