Kaasfondue op de barbecue

Kaasfondue op de barbecue

Het leven kan soms zo heerlijk eenvoudig zijn. Deze 1-2-3 kaasfondue op de barbecue is gewoon lekker met een stukje stokbrood, wat gegrilde groenten of vers fruit.

Met een goed glas port is dit een mooi nagerecht. Maar ook een heerlijk alternatief voor de vegetariërs onder ons

Heerlijk om nog een theelepeltje bosbessenjam op een in de kaas gedoopt stukje stokbrood te doen. Als je geen camembert maar een geitenkaasje gebruikt (wel in een houten verpakking), gebruik dan een goede honing (heidehoning is mooi van smaak) in plaats van bosbessenjam. Goddelijk!

Ingrediënten

  • Camembert in een houten verpakking
  • Stokbrood, gegrillde groenten of wat vers gesneden fruit
  • Eventueel bosbessen jam

Bereiding

  1. Verwijder alle etiketten van de houten verpakking
  2. Haal de camembert uit het doosje en verwijder eventuele verpakking of etiketten
  3. Laat het doosje en deksel even weken in water
  4. Schudt overtollig water van het doosje af, doe de camembert terug.
  5. Sluit de verpakking en plaats deze 10 tot 15 minuten op een barbecue waar de grootste hitte uit is. Halverwege omdraaien.
  6. Haal het doosje van de barbecue, verwijder het deksel maar laat de camembert in het doosje
  7. Snij de bovenste korst open en dippen maar

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook