BBQ-helden

Kalkoenburger

Een kalkoenburger wordt vaak te droog op de barbecue. Deze niet. De truc zit in de combinatie van kalkoengehakt en kalkoenworst. De worst zorgt er voor dat de burger meer smaak krijgt en sappiger wordt.

Gebruik deze tips voor het maken van de perfecte burger.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoengehakt
  • 400 gram kalkoenworst, zo’n 6 worstjes
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels Worcestershire sauce
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 8 hamburger broodjes

Bereiding

  1. Knip de worstjes open en haal de vulling eruit
  2. Doe de vulling samen met het gehakt in een grote kom
  3. Doe de peper, Worcestershire sauce en de mosterd erbij en mix alles door elkaar
  4. Maak 8 gelijke gehaktballen en vorm deze tot een burger, maak ze in het midden iets dunner. Burgers hebben de neiging om wat dikker te worden in het midden tijdens het grillen
  5. Vet het rooster een beetje in met olijfolie
  6. Barbecue op hoog vuur 1 kant van de burger ongeveer 5 minuten. Heb geduld en draai niet te vroeg, je wilt een bruine stevige korst. Draai nu om en gril de andere kant 3-5 minuten
  7. Snij de broodjes open en plaats ze eventjes op de barbecue
  8. Serveer met tomaat, ui en groenvoer

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard