De Kansas City dry rub, de Mother of Dry Rubs, is de bekenste die er is. Deze rub is uitermate geschikt voor spare ribs en samen met een goede zoete bbqsaus heb je de ultieme Amerikaanse spareribs.
Bestrooi de spareribs royaal met deze rub en leg ze vervolgens een uurtje in de koelkast. Je zou ze ook een nachtje kunnen laten liggen. Dan worden ze echter niet zoeter maar het vlees wel zouter omdat alleen het zout diep in zal trekken.
Met deze hoeveelheid suiker is het wel belangrijk dat je de temperatuur laag houdt. Deze rub is namelijk echt alleen voor low and slow gerechten. Boven de 160ºC zal de suiker verbranden en bitter worden. En dat is niet de bedoeling.
Ingrediënten
- 8 eetlepels bruine suiker
- 4 eetlepels paprika poeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel uien poeder
- 1 theelepel cayenne of chilipoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten en bestrooi daarmee, minstens een uur van tevoren, de spareribs.
- Bereid dan de spareribs met de 3-2-1 methode voor fall-of-the-bone spareribs.