karbonades met bruine suiker

karbonades met bruine suiker

Karbonades zijn volgens ons het lekkerst stukje vlees op een barbecue. En met deze gemarineerde karbonades ga je zeker vrienden maken. Deze karbonades zijn 1 van de eerste recepten die we op deze site geplaatst hebben.

Doordat we we nu een beetje meer weten hebben we het recept iets aangepast. Dit geeft volgens ons een beter resultaat. Al waren ze al lekker hoor.

Ingrediënten

  • 125 gram bruine suiker
  • 125 ml appelsap
  • 4 el olijf olie
  • 1 el soyasaus
  • ½ tl gemalen gember
  • 2 tl maizena
  • 125 ml water
  • 6 karbonades
  • zout en peper naar

Bereiding

  1. Mix de bruine suiker, appel sap, olijf olie, soja saus en gember in een steelpan.
  2. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  3. Mix water en de maizena in een klein kommetje en roer dit door de bruine suiker saus.
  4. Roeren tot er een dikke saus ontstaat.
  5. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  6. Smeer de gril in met olie voordat je de karbonades op de barbecue gooit.
  7. Bestrooi de karbonades aan beide zijden in met versgemalen zwarte peper en grof zout.
  8. Gril de karbonades op hoog vuur voor circa 10 minuten terwijl je ze regelmatig keert.
  9. Smeer de karbonades in met de saus en leg ze aan de koelere kant. Laat ze ongeveer 5 minuten liggen keer ze om en smeer ze nog een keer in.
  10. Haal ze van de barbecue en serveer met extra saus.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook