kebab met varkenshaas en appel

Deel:


Kebab met varkenshaas en appel is een makkelijk recept dat heel snel te maken is. Het zoute varkensvlees samen met de zure appel en de ui zorgen voor een lekkere combinatie van smaken.



Ingrediënten

  • 100 gram abrikozenjam
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400-450 gram varkenshaas
  • een theelepel citroensap
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 Granny Smith
  • 8 satéprikkers

Bereiding

  1. Week de satéprikkers in lauwwarm water.
  2. Mix de jam, azijn, tomatenpasta en de olijfolie in een kom.
  3. Snij de filet in blokjes van 3 tot 4 cm en marineer deze in de mix voor minstens 15 minuten.
  4. Snij de paprika, ui en appel in partjes.
  5. Smeer de appelpartjes in met de citroensap anders worden ze al bruin voordat ze op de barbecue gaan.
  6. Rijg de filet, paprika, ui en appel om en om aan de prikkers.
  7. Gril de kebab voor 8 tot 10 minuten totdat het varkensvlees gaar is.

Deel, like of reageer op kebab met varkenshaas en appel via Facebook

Top