In English

Kerrie kippenvleugels

In samenwerking met

Kerrie kippenvleugels

Als we geen zin hebben om te barbecueën maar toch willen barbecueën dan gaan we voor het makkelijkste dat er op het rooster kan. Kippenvleugels. Aan goede kippenvleugels kan weinig mis gaan en iedereen vind ze lekker.

Deze kerrie kippenvleugels zijn een vervolg op onze kip kerrie salade van een paar weken geleden. Die viel zo in de smaak hier dat we gauw nog eens wat moesten maken met deze kruidenmix.

Het moeilijkste deel van dit recept is de kruiden mixen en de vleugels van een mooi laagje te voorzien. De hoeveelheid kruiden en specerijen in het recept is genoeg voor ongeveer 3 kilo kippenvleugels. Dus niet alles hoeft op. Gewoon luchtdicht bewaren voor volgend weekend.

Daarna is het een kwestie van de barbecue aansteken en wachten tot deze rond de 150°C stabiel is. Dat is wat ons betreft de perfecte temperatuur om kip met vel te garen.

Daarna gooi je de vleugeltjes op het roosten en sluit je het deksel. Nu kan je 3 kwartier tot een uur wat anders gaan doen. Er staat vast nog wel wat op Netflix dat je nog niet gezien hebt. Het wachten is tot de vleugeltjes een kerntemperatuur hebben van 85°C. Dan is het vlees heerlijk mals en hap je het zo schoon van het bot. Het velletje is dan heerlijk droog en met een beetje mazzel krokant.

85°C is het magische getal waar we voor gaan. Lager en het vlees is niet zacht genoeg. Hoger en het vet zorgt voor bubbels onder de huid waarna het vlees droger wordt. Dat moet je zien te voorkomen. We hebben er een paar wat langer laten liggen zodat je kan zien wat we bedoelen. Alles voor de wetenschap.

Wie zou je nu niet blij kunnen maken met deze goudgele kippenvleugels?

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Mix de ingredienten voor de kruidenmix en strooi dat over de kippenvleugels. Zorg dat er overal een egale laag zit.
  2. Stek de barbecue aan met een indirecte temperatuur van ongeveer 150°C.
  3. Leg de kippenvleugels op het rooster en sluit het deksel.
  4. De kippenvleugels zijn  klaar als het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 85°C.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook