In English

Kersen-Bier saus

Kersen-Bier saus

De makkelijkste manier om bier te integreren in een recept is er een saus mee te maken. Deze keer hadden we zin in een zoete saus voor bij een beef hammer. Daarom maakten we deze kersen-bier saus.

Je kan het jezelf heel moeilijk maken en verse kersen gebruiken maar dat was ons net even teveel werk. Ook is het voor deze saus ook niet echt nodig.

We wilden een zoete saus dus gebruiken we ontpitte kersen op siroop. Dat is meteen al het halve recept.

De andere helft is het bier. Zoals gezegd gaan we voor zoet. Er zijn genoeg zoete biersoorten. De bierkenner zou misschien grijpen naar een kriek waar vaak kersen in gebruikt worden maar een kriek is over het algemeen net te zuur.

Wij gebruikten een barley wine (of gerstenwijn) van Rott. Een heerlijke dikke, zoete biersoort. Je zou ook een dubbel, dunkelweizen of misschien zelfs een pastry stout kunnen gebruiken.

De saus laat je inkoken tot het aan de lepel blijft hangen. Je zou de saus nu door een keukenmachine kunnen halen om het egaal te maken maar wij vinden het leuker om de kersen herkenbaar te houden.

Dit is onze kersen-bier saus die we geserveerd hebben bij een beef hammer. Ga jij deze kersen-bier saus ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

  • Boter
  • Halve witte ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram pitloze kersen op siroop
  • 330 ml zoet bier (wij gebruikten een barley wine)
  • 2 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • Zout naar smaak
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Doe de boter in de pan en laat deze smelten boven middelhoge hitte.
  2. Doe de ui erbij en laat deze zacht worden. Dan mag de geraspte knoflook erbij.
  3. Giet de pot met kersen, inclusief de siroop, in de pan en daarna de honing en het bier.
  4. Roer dit allemaal goed door en laat het een half uur pruttelen tot de saus is ingedikt.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook