Ketchup van bosbessen

Deel:


Ketchup is in onze ogen nooit meer zomaar ketchup. Al is het bij ons gebruikelijk om tomatenketchup te eten heb je in aziatische landen ook bananenketchup. Wij gaan hier voor de ketchup van bosbessen.

Het heeft uiteindelijk ook het zoete en zure van gewone ketchup maar je proeft heel duidelijk fruit, wat deze ketchup heel bijzonder maakt.

Deze ketchup smaakt geweldig bij de friet en spareribs en eigenlijk alles waar je normaal ook ketchup op gooit.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sjalotjes fijngesneden
  • 2 theelepels verse gember fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 400 gram bosbessen
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 50 gram bruine suiker
  • zout

Bereiding

  1. Kook de sjalotjes in een koekenpan met de olijfolie totdat ze zacht zijn maar niet bruin.
  2. Gooi de gember en de knoflook erbij en roerbak voor zo’n 30 seconden.
  3. Gooi de bosbessen, azijn en de bruine suiker erbij.
  4. Kook alles door tot de gewenste dikte zo’n 30-45 minuten en doe er wat zout naar smaak bij.
  5. Mocht je de saus wat gladder willen hebben dan moet je alles nog even in de blender gooien.
  6. Laat de saus op kamertemperatuur komen en laat het een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag smaakt het nog beter.


Deel, like of reageer op Ketchup van bosbessen via Facebook

Top