Het zoete van de geroosterde paprika, de pittige paprikapoeder en de scherpe mierikswortel zorgen voor een heel volwassen smaak die misschien niet echt bij “normale” ketchup hoort. Dit is echt ketchup voor de fijnproever.
Waarschuw wel even voordat je dit op tafel zet. Vooral kinderen vinden deze ketchup veels te heet. Daar hebben we een mildere ketchup voor.
Ingrediënten
- 1 pot (200 gram) geroosterde paprika, uitgelekt en droog
- 250 cl ketchup, gekocht of zelfgemaakt
- 25 gram Dijon mosterd
- 3 theelepels gemalen mierikswortel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 1 mespuntje versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel sambal oelek
Bereiding
- Gooi de geroosterde paprika en de ketchup bij elkaar en haal hier de blender doorheen. We gaan dit niet overdrijven. We houden wel van een beetje groffe saus.
- Voeg de mosterd, mierikswortel, paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en sambal toe en roer alles goed door elkaar.