In English

Kip aan het spit in paprika olie

In samenwerking met

Kip aan het spit in paprika olie

Een poosje geleden maakten we een geweldige paprika olie. Daar moesten we gewoon meer mee experimenteren. We vonden nog een mooie kip in de vriezer en die hebben we een nachtje in de paprika olie gelegd om te marineren. Het resultaat was één van de betere gegrilde kippen die we hebben gemaakt.

Zoals elk goed recept begint ook deze met de beste ingrediënten. Dus dan gebruiken we een kip die daarvoor lekker veel ruimte heeft gehad en de juiste kruiden en specerijen. De paprika olie delen we in tweeën. De helft van de paprika olie gebruiken we als marinade met wat extra chili flakes en gerookt zeezout. Met de andere helft smeren we tijdens en na het grillen de kip mee in.

De kip heeft een nachtje gemarineerd in de olie gaan we hem opbinden voor het spit. Dat is heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de vleugels achter de rug vouwen en de poten bij elkaar knopen. Zo heb je geen losse delen die gaan flapperen. Niet dat we bang zijn dat deze kip nog gaat vliegen hoor, maar ze gaart gewoon egaler op deze manier.

Dan gaat de kip op het braadspit. Natuurlijk kan je een kip wel in z’n geheel braden maar het wordt gewoon lekkerder en sappiger als ze van het spit af komt. Weber heeft verschillende braadspitten voor al hun gasbarbecues. Daarmee wordt je barbecue nog veelzijdiger om te gebruiken.

Als je de kip aan het spit hangt dan zorg je ervoor dat de branders onder de kip niet aan staan. Je verwijdert de roosters en plaatst eventueel een lekbak. Wij doen het zonder lekbak zodat er net wat meer directe hitte bij de kip komt.

Na een uurtje is de kip goudbruin. Dan mag je haar nog wat extra insmeren met de parika olie en even de branders onder de kip aanzetten. Dat maakt deze gegrilde kip helemaal perfect.

Zeg nou zelf, ziet dit er niet geweldig uit? Hij smaakt zoals ze er uitziet. Een heerlijk volle smaak en sappig vlees. Ga jij deze gegrilde kip gemarineerd in paprika olie maken laat het dan hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Maak de paprika olie en hou 2 el apart. Meng daar de zout en chili flakes doorheen.
  2. Smeer de kip in met de olie en zet deze een nachtje in de koelkast.
  3. Vouw de vleugels achter de rug en bind de poten kruislings aan elkaar.
  4. Rijg de kip aan het spit en gril deze indirect op 160ºC tot een kerntemperatuur van 70ºC in de borst en 85ºC in de poten.
  5. Smeer de laatste paar minuten nog wat extra paprika olie over de kip en gril haar daarna direct af.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook