Kip met tequila en limoen

Kip met tequila en limoen

Deze kip met tequila en limoen is lekker fris en pittig. En we hebben weer een excuus om sterke drank in een recept te verwerken.

Voor de kip gebruiken we kippedijen, met of zonder bot. Deze zijn wat vetter dan kipfilet en daardoor wat sappiger en smaakvoller voor op de barbecue. Een beetje poelier heeft ze gewoon liggen.

De marinade is natuurlijk ook prima voor kipfilet of kippepoten

Deze kip serveer je met een salsa. En een shot tequila natuurlijk.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 100 ml tequila
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 4 limoenen voor ongeveer 50 ml sap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode chilipepers
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • zout en zwarte peper
  • een bosje verse koriander, optioneel. Niet iedereen houdt ervan.

Bereiding

  1. Snij de pepertjes zonder zaadjes zeer klein, snij de witte zaadlijsten mee als je van heet houdt,
  2. Snij de koriander heel fijn. Gebruik je het niet in de marinade dan kan je altijd nog de kip er mee garneren
  3. Maak de kippedijen schoon. Verwijder alle vliesjes en botjes
  4. Meng de tequila, sinaasappelsap, limoensap, olijfolie, chilipeper, knoflook, zout, peper en misschien de koriander in een ruime kom.
  5. Gooi de kippedijen erbij en zorg dat de marinade alles bedekt.
  6. Zet het geheel afgedekt 1 tot 4 uur in de koelkast
  7. Zorg voor een matig hete barbecue, met 2 zones.
  8. Smeer het rooster in met een beetje olijfolie
  9. Warm de kip eerst indirect op voor ongeveer 40 minuten en een kerntemperatuur van 70ºC. gril de kip nog 10 tot 15 minuten per kant direct boven de hitte totdat deze gaar is en een kerntemperatuur heeft van 85ºC.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook