kip tortilla met mango ananas salsa

kip tortilla met mango ananas salsa

Het zonnetje schijnt en je hebt een uur of 2 over om wat lekkers op de barbecue te gooien. Maak dan eens een lekkere tortilla met kip. Of 10 als je toch bezig bent.

Een tortilla moet zo simpel zijn dat iedereen het moet kunnen maken. En dat is deze variant zeker. Dit recept is voor de kip en dit is de salsa die we gaan gebruiken.

mango-ananas-salsa

kippedij-met-venkel-en-rozemarijn-rauwNadat de kippedijen een paar uur gemarineerd zijn rol je ze per stuk op en rijg je ze aan 2 spiesen. Het mooiste zijn dit soort lange metalen spiesen maar als je alleen houten hebt kan dat ook. De kip wordt het grootste gedeelte indirect bereid dus de stokjes zullen nauwelijks verbranden.

De reden dat we 2 spiesen gebruiken? Dan kan je de kip makkelijker tegelijk keren. Je hebt de kans dat met 1 spies sommige stukken niet meedraaien. Dit is ook het moment dat je de kippedijen bestrooit met wat zout en peper. Vergeet dit niet. De marinade heeft al wel een goeie smaak afgegeven maar mist wat pit.

kippedij-indirect-op-de-barbecueDe kippedijen bereiden we low and slow. Door het vlees langzaam te garen voorkom je dat de kip droog wordt. Hou tijdens deze garing de barbecue zoveel als mogelijk gesloten.

kippedij-direct-op-de-barbecueAls het vlees een kerntemperatuur bereikt heeft van 70°C is in principe kippevlees gaar en zou je het kunnen eten. Wij vinden dijvlees lekkerder op een kerntemperatuur van 80°C. Het vlees is wat steviger en nergens meer slijmerig. De laatste 10 graden doen we met een directe bereiding boven de hete kolen.

kippedij-met-venkel-en-rozemarijnHaal de spiesen uit het vlees en snij de kippedijen in plakjes. Leg ze op een tortilla, doe er wat salsa bij en misschien wat sour cream. Wij gooien er dan nog wat verse koriander bij. Maar dat moet je zelf weten.

Ingrediënten

 • 8 kippedijen
 • Grof zout
 • Versgemalen zwarte peper
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ theelepel chiliflakes
 • Sap van 1 limoen
 • Zest van 1 limoen
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

 1. Pers de knoflook en maak een marinade met de chiliflakes, limoensap, zest en olijfolie.
 2. Check de kippedijen op vliesjes en achtergebleven stukjes bot en dep ze droog met wat keukenpapier.
 3. Laat de kippedijen 2 tot 3 uur gekoeld marineren in een ziplockzak of lage schaal.
 4. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 160°C.
 5. Rol elke kippedij op en rijg ze aan 2 spiesen. Bestrooi ze met wat grof zout en zwarte peper.
 6. Leg de kippedijen aan de koele kant en sluit het deksel. Verwarm ze in ongeveer een half uur indirect naar een kerntemperatuur van 70°C.
 7. Leg de spiesen daarna boven de hete kant en gril de kippedijen met regelmatig keren naar een kerntemperatuur van 80°C
 8. Verwarm ondertussen aan de koele kant de tortillapannenkoeken
 9. Snij de kippedijen en plakjes en beleg de tortillapannenkoeken met de kip en de mango ananas salsa.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook