Kippendijen met harissa laat de Moorse invloeden op de Spaanse keuken zien door de Tunesische hete saus. De harissa voegt net dat beetje extra pit toe, terwijl het vlees heerlijk mals blijft tijdens het grillen. Deze kippendijen zijn een perfecte bijdrage aan een leuke tapas avond.
Ingrediënten
- 4 kippendijen, met vel en been
- 1 eetlepel harissa
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- Geraspte zest en sap van 1 limoen. Zest is de rasp van de schil van de limoen. Rasp alleen het groene gedeelte, het witte is bitter.
- Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
Bereiding
- Meng alle ingrediënten, behalve de kip natuurlijk, tot een marinade
- Gooi de kippendijen in een plastic zak samen met de marinade en laat dit zeker een uur intrekken in de koelkast
- Bereid een barbecue voor met 2 zones. 1 kant met gloeiend hete kooltjes en 1 kan zonder. Aan deze kant plaats je een aluminium bakje met een beetje water.
- Haal de kip uit de koelkast en verwijder de overtollige marinade van de kip en dep de kip droog met wat keukenpapier
- Leg de kippendijen boven het bakje water en sluit het deksel
- Na 15 minuten draai je ze om
- Na weer 15 minuten mogen ze even gauw om en om boven de hete kooltjes. Pas op dat ze niet verbranden