Kippedijen met perzik uit de skillet

Kippedijen met perzik uit de skillet

Heb je dat ook wel eens? Dat je van plan bent om iets te maken om er vervolgens achter te komen dat je dan wel inkopen had moeten doen. We zijn dus maar een beetje gaan freestylen. En dat is goed genoeg gelukt om het als recept op de site te zetten. We doen er meteen ook een lekker rijst recept bij. 2 recepten voor de prijs van 1.

Bestrooi de kippendijen met de zout, peper en basilicum mix. Zet een gietijzeren skillet op de barbecue en gril in een beetje olijfolie de kippendijen aan beide zijden goudbruin.

Haal de kippendijen uit de pan en fruit dan de sjalotjes en de knoflook aan. Blijf alles goed roeren anders brand het aan. Leg vervolgens de halve perzikken in de skillet met de snijkant naar beneden zodat ze een beetje karameliseren. Giet vervolgens het perziksap en de wijn erbij. Nu mogen de kippendijen er ook weer bij.

Schuif nu de skillet naar de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel. Als de kippendijen een kerntemperatuur hebben van 80 graden Celsius dan is het klaar. Dit gaat zo’n 20 minuten duren dus kan je in die tijd alvast een bord rijst erbij maken.

Hiervoor hebben we het volgende nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 400 gram zilvervlies rijst
  • 1 theelepel knoflookgranulaat
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel kurkuma
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 500 gram bevroren doperwten/wortel mix

Neem een flinke koekenpan waar een deksel op past. Fruit hier de sjalotjes een aan in een beetje olijfolie. Zet het vuur lager en doe de rijst met de knoflookgranulaat, zout en kurkuma in de pan. Schud dit een beetje door elkaar en giet dan de kippenbouillon en het water erbij. Laat dit 10 minuten met het deksel dicht zachtjes doorkoken. Als al het vocht bijna weg is dan strooi je de bevroren doperwten en wortelen over de rijst en sluit je de pan nog 5 minuten.

De kippendijen zullen inmiddels wel gaar zijn dus kan je alles serveren zolang het nog warm is.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepels grof zout
  • 1 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 halve perziken
  • 60 ml perziksap
  • 60 ml witte wijn

Bereiding

  1. Skillet opwarmen op de barbecue
  2. Kippendijen bestrooien met de basilicum, zout en peper.
  3. Giet 2 eetlepels olijfolie in de skillet en braad de kippendijen aan beide zijden goudbruin
  4. Leg de kippendijen aan de kant en fruit de sjalotjes en de knoflook een beetje aan
  5. Leg de halve perziken met de snijkant naar beneden in de skillet tot deze ook goudbruin zijn.
  6. Keer ze om en giet de perziksap en de wijn erbij. Leg daarna de kippendijen terug en gaar alles ongeveer 20 minuten verder tot de kippendijen een kerntemperatuur hebben van 80 graden Celsius.
  7. Ondertussen maak je de rijst zoals hierboven beschreven.
  8. Serveer met wat blaadjes basilicum en de rijst.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook