In English

Kippeling kluifjes met remouladesaus

In samenwerking met

Kippeling kluifjes met remouladesaus

Kippeling is net als kibbeling een heerlijke snack. Kippeling wordt over het algemeen gemaakt van kippedijen maar wij zijn gek op kluiven. Dus wij hebben deze kippeling gemaakt van kipkluifjes.

Kipkluifjes zijn de bovenarmen van de kip. Ze lijken een beetje op mini drumsticks. Daarom worden ze ook wel drummet genoemd. Het is wat stug maar erg smaakvol vlees.

Wij hebben voor dit recept nog niet geknoeid met het maken van een eigen recept voor kibbeling kruiden. Er zijn genoeg goede kant en klare kibbeling mixen zoals deze van Van Beekum. Maar maak je geen zorgen, we gaan zeker nog wel proberen om een lekker kibbeling recept te maken. Om de mix te laten plakken aan de kip gebruiken we Tabasco. We zijn gek op tabasco en het is na verhitting minder heet dan je verwacht.

Daarna strooien we paneermeel en de kibbeling kruiden over de kip. Wat je moet proberen is de kruiden te laten plakken zonder dat het grote klonten vormt. En toch wil je ook wel weer een dikke laag. Het is een beetje knoeien maar dat komt vast wel goed.

Daarna is het de bedoeling dat je de kip een uur lang indirect gaart op ongeveer 150ºC. Dan krijg je het malste vlees en wordt het laagje kruiden en paneermeel geweldig krokant.

Om een gasbarbecue, of elke barbecue wat dat betreft, op een bepaalde temperatuur af te stellen moet je de barbecue leren kennen. Op de Weber Genesis met 3 branders zetten we de meest rechter brander op bijna z’n laagste stand. Na ongeveer een kwartier heb je de juiste temperatuur op het schermpje staan.

Dan is het zaak om de kipkluifjes aan de andere kant te leggen. Probeer de kluifjes niet tegen elkaar te leggen anders zou het laagje dat je net zorgvuldig hebt aangebracht kunnen breken als je ze van elkaar moet trekken. Daarna is het een kwestie van het deksel sluiten en een uurtje te wachten.

Rond die tijd zou het vlees ongeveer 75ºC moeten zijn. Een beetje meer of minder is ook geen punt hoor. Als het maar boven de 70ºC is. Je wil voorkomen dat je gasten vertrekken met een salmonella infectie. We meten de temperatuur natuurlijk met de Thermapen. Dat is uiteindelijk de manier om elk kluifje apart snel te meten.

Daarna zet je de gaskraan volledig open om de kluifjes super krokant te krijgen. Het is wel zaak om ze goed in de gaten te houden want het zou jammer zijn als je ze nu laat verbranden toch?

Wij serveren deze kippeling kluifjes met een zelfgemaakte remouladesaus. Ga jij deze kippeling kluifjes maken laat het dan hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Gooi net zo veel tabasco over de kipkluifjes tot ze net nat genoeg zijn. Strooi daarna ongeveer een el van de kibbeling mix over de kip en schud het goed door elkaar.
  2. Strooi dan de paneermeel erover heen en probeer de kipkluifjes door elkaar te roeren zodat ook de paneermeel overal plakt. Dan strooi je de laatste eetlepel kibbeling kruiden eroverheen.
  3. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een ketel temperatuur van ongeveer 150ºC. Leg de kipkluifjes aan de koelere kant van het rooster en sluit het deksel voor ongeveer een uur.
  4. Na een uur heeft het vlees ongeveer een kerntemperatuur van 70-75ºC en dan mag je ze afgrillen boven directe hitte.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook