In English

Kippenvleugels gemarineerd in pindakaas

In samenwerking met

Kippenvleugels gemarineerd in pindakaas

Hoe Hollandsch is het om bij elk barbecue feestje een schaal pindasaus op tafel te zetten? Daar hoef je je niet voor te schamen hoor. Wij doen het ook nog regelmatig.

Je kan pindasaus heel makkelijk zelf maken van pindakaas. Maar weet je dat je met pindakaas ook een goeie marinade kunt maken? Wij hebben het geprobeerd en gaan het zeker vaker doen.

De pindakaas marinade is eigenlijk een dunnere pindasaus met een beetje meer zout. Dat zout strooien we rechtstreeks op de kip zodat we de helft van de marinade kunnen gebruiken als saus. Kippenvleugels hebben in principe maar een paar uur nodig om te marineren dus doe dit aan het begin van de middag en dan kan je alles klaar hebben voor het avondeten.

Je kan ze ook een nachtje in de marinade leggen. Daar worden ze alleen maar beter van.

Kippenvleugels bereiden is echt heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de vleugels langzaam opwarmen. Zo smelt het vet en krijgt het bindweefsel de tijd om omgezet te worden in gelatine. Zo krijg je geweldig malse kippenvleugels waarvan je het vlees zo van de botjes trekt.

Dus zorg ervoor dat je op je gasbarbecue een lage temperatuur hebt van ongeveer 150°C. De vleugels leg je dan boven de branders op de laagste stand. Bereik je daarmee nog niet de gewenste keteltemperatuur dan zet je de brander waar je geen vleugels hebt liggen wat verder open.

Zo laat je de vleugels een uur liggen. Halverwege wissel je ze van plek omdat de vleugels dichter bij de open brander wat sneller zullen garen. Een keertje omdraaien kan ook geen kwaad.

Maar dan wil je om dat zachte vlees natuurlijk wel een droog en krokant velletje. Dat is de laatste stap van de bereiding. Zet twee branders volledig open en 1 uit. Zo heb je 2 zones waarbij de vleugels af kunt grillen boven directe hitte en waar je ze in veiligheid kunt brengen als ze klaar zijn.

Dit zijn onze kippenvleugels die we gemarineerd hebben in pindakaas. Ze zijn heel mals en hebben een mooie dikke laag krokante pindakaas buitenom. Als jij ze gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de marinade

 • 350 gram pindakaas
 • 50 ml plantaardige olie
 • 50 ml ketjap manis
 • 2 el sriracha
 • 2 el worcestershire saus
 • 3 tenen knoflook geperst
 • ½ tl zout
 • Sap van 1 citroen
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Bestrooi de kippenvleugels met het zout en laat dit een uur intrekken in de koelkast
 2. Mix ondertussen alles voor de marinade.
 3. Leg de kippenvleugels in de marinade en kneed alles goed door elkaar
 4. Laat dit alles een nachtje in de koelkast staan.
 5. Bereid een barbecue voor met een indirecte hitte van 150°C.
 6. Leg de kippenvleugels aan de indirecte zijde en sluit het deksel. laat ze 3 kwartier tot een uur liggen.
 7. Als de kippenvleugels een kerntemperatuur hebben van ongeveer 75°C gril je ze af boven directe hitte.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook