Kippenvleugels met jenever en limoen

Deel:


Wij zijn van mening dat drank en eten geweldig samen gaan. Deze kippenvleugels met jenever, limoen en bruine suiker smaken geweldig en zijn zo op.

Deze kippenvleugels moet je indirect en lekker langzaam garen op de barbecue met een deksel.

Deze kippenvleugels kun je zo eten maar smaken ook goed met mumbo saus

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels, gaat ook prima met 2 flinke kippenbouten
  • de zest en sap van 1 limoen.  Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
  • 30 cl jenever
  • 100 gram bruine suiker
  • 30 cl olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Mix alles, behalve de kippenvleugels of bouten, door elkaar. Hou een gedeelte apart.
  2. Gooi de kip erbij en laat het geheel afgedekt een paar uurtjes staan in de koelkast.
  3. Bereid een barbecue voor met 2 zones. 1 gedeelte met flink hete kolen 1 gedeelte zonder maar met een aluminium bakje met water.
  4. Leg de kip op de barbecue waar geen kooltjes liggen en sluit het deksel.
  5. Heb je kippenvleugels dan keer je ze na een kwartier om en laat ze dan nog 8 minuten liggen
  6. Kippenbouten laat je minstens 40 minuten liggen zonder dat je ze omdraait
  7. Nu smeer je de kip in met de rest van de marinade en mag je ze even snel om en om boven de hete kooltjes leggen.


Deel, like of reageer op Kippenvleugels met jenever en limoen via Facebook

Top