Een kogelbiefstuk is ook maar gewoon biefstuk. Maar met de juiste marinade maak je er echt iets heel lekkers van.
Een kogelbiefstuk is weliswaar een heerlijk mals stukje vlees maar het smaakt eigenlijk nergens naar. Dat komt omdat er nagenoeg geen vet in het vlees zit. Dat maakt een kogelbiefstuk wel heel geschikt om lekker snel te grillen.
Om het vlees toch een berg smaak te geven hebben we een marinade gemaakt die een beetje aziatisch overkomt door de gember en soyasaus. 4 hele tenen knoflook maakt het feestje compleet.
Het vlees rijgen we aan spiesen om het grillen een beetje makkelijker te maken. Aan de spiesen doen we meteen wat ui. Omdat de biefstuk echt maar heel kort op hoge hitte gegrild hoeft te worden kan je eigenlijk alleen maar ui of paprika erbij op steken. Andere, hardere, groenten krijgen niet de tijd om genoeg te garen.
Dit zijn onze knoflook biefstuk spiesen die we graag maken op een doordeweekse dag. Laat de marinade z’n werk doen als jij aan het werk bent en gril ze in no-time voor het avond eten.
Als jij ze gaat maken laat dat dan hieronder weten in de reakties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 500 gram kogelbiefstuk
- 1 rode ui
Voor de marinade
- 50 ml sojasaus
- 4 geperste tenen knoflook
- 2 el sesam olie
- 2 el zonnebloem olie
- 25 gram suiker
- 1 bolletje stemgember geraspt
Bereiding
- Snij de biefstuk in blokjes van 2 cm.
- Mix alle ingrediënten voor de marinade en doe daar de biefstuk bij. Marineer voor een paar uur of een hele nacht.
- Snij de ui in plakjes van hetzelfde formaat als de biefstuk blokjes.
- Rijg de biefstuk om en om met de ui aan spiesen.
- Gril boven directe hitte +/- 220 graden tot een kerntemperatuur van 55°C