BBQ-helden

Koreaanse short ribs

Deze Koreaanse short ribs zijn geen spareribs, van een varken, maar ribs van een rund. En dan heten ze short ribs. Flanken style om precies te zijn. Dat zijn de ribben aan het klapstuk haaks in dunne plakken gezaagd. Een beetje slager kan je hier aan helpen. Wil je meer weten over short ribs dan raden we je aan om je even in te lezen.

Het is een Amerikaanse barbecue favoriet en de smaak is zoet, zout en heet. De marinade is ook prima voor spareribs, varkens– of kipsateh.

Lees meer over steaks of hoe je steaks tot perfectie grilt.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 2-3 kg short ribs
  • 100 ml soya saus
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
  • 2 eetlepels sesam olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 chilipepers, zonder de zaadjes in stukjes gesneden. Snij de witte zaadlijsten mee als je van heet houdt

Bereiding

  1. Mix het geheel zonder de spareribs natuurlijk in een kom
  2. Doe de marinade samen met de ribs in een plastic zak en zet deze minstens 3 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.
  3. Keer de zak een paar keer om de paar uur zodat alles goed gemarineerd wordt
  4. Haal de ribs uit de marinade en verwijder de overtollige marinade.
  5. Dep de ribs droog met een keukenpapier.
  6. Gril de ribs op een gloeiend hete barbecue medium rare ongeveer 6 minuten per kant
  7. Smeer eventueel na de laatste keer draaien de oosterse barbecuesaus over de ribs.
  8. Laat de short ribs 5 minuten rusten

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.