In English

Koreaanse short ribs

Koreaanse short ribs

Dit zijn niet de shortribs die we vaker maken. Deze Koreaanse short ribs, die ook heel populair zijn in Amerika, zijn overdwars gezaagd. Het resultaat is een dunnere reep vlees, ongeveer 2 vingers dik, met korte stukjes bot.

Dit zijn dus flanken style short ribs. Overdwars gezaagde short ribs die perfect zijn om te grillen. We gaan dan wel weer voor goede kwaliteit vlees met genoeg intramusculair vet. Dat zijn de dunne lijntjes vet in het vlees.

We kunnen er eigenlijk heel kort over zijn. Wil je een goed eindresultaat dan moet je goed beginnen. Je kan nog zo’n mooie barbecue hebben maar als je niet begint met goed vlees dan gaat het nooit geweldig worden.

Hou ¼ van de marinade apart. Dat is de baste waar je straks het vlees mee in gaat smeren. Gebruik niet de marinade waar het vlees in heeft gelegen. Dat gooi je gewoon weg.

Deze marinade is trouwens ook erg lekker voor je varkens- of kipsaté.

Maak 2 zones in de barbecue en gril het vlees om en om tot een kerntemperatuur van 55°C. Dat is medium rare en dat kan alleen maar omdat de kwaliteit van het vlees goed is. Gaat het te hard en dreigt de marinade te verbranden dan schuif je het vlees naar de andere zone.

De laatste paar minuten smeer je de short ribs een paar keer in met de baste die je achtergehouden hebt. Zo wordt het vlees lekker glimmend en plakkerig. Je weet niet wat je mee maakt.

Ingrediënten

Voor de marinade en baste

 • 100 ml soya saus
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
 • 2 eetlepels sesam olie
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel geraspte gember
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 2 chilipepers, zonder de zaadjes in stukjes gesneden.
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Mix alles voor de marinade in een kom
 2. Doe ¾ van de marinade samen met de ribs in een plastic zak en zet deze minstens 3 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. Het andere deel bewaar je voor de baste.
 3. Haal de ribs uit de marinade en verwijder de overtollige marinade. Dep de ribs droog met een keukenpapier.
 4. Gril de ribs op een gloeiend hete barbecue medium rare ongeveer 6 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 55°C.
 5. Smeer na de laatste keer draaien de baste over de ribs. En draai ze nog één keer om.
 6. Laat de short ribs 5 minuten rusten

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook