Korean short ribs maar dan anders

In samenwerking met

Korean short ribs maar dan anders

Barbecue is helemaal in tegenwoordig en Go-Tan ziet dat gelukkig ook. Daarom komen ze met 2 nieuwe barbecue saucen. Sweet Chilli Barbecue en Korean Barbecue Sauce. Met de Korean Barbecue sauce wilden we wat speciaals maken.

In de koreaanse barbecue maken ze graag gebruik van short ribs. vaak worden ze dan haaks op het bot gezaagd tot dunne plakken waarna ze gegrild worden.

Wij wilden ze dan toch graag low and slow bereiden op een meer westerse manier. Met een lekkere bak rijst en wat verse groenten wordt het vanzelf weer oosters.

Dit zijn dus short ribs. En deze keer zelfs nog iets shorter. We hebben onze slager gevraagd of hij ze door midden wil zagen zodat we bijna vierkante stukken krijgen.

Nu verwijder je enkel nog het vlies aan de botzijde. Dit vlies wordt perkamentachtig tijdens de bereiding en dat is niet lekker. Wurm een boterhammes tussen het bot en het vlies en dan trek je het er zo af.

Nu laat je ze een paar uur tot een hele nacht marineren in de Go-Tan Ketjap Sesam woksaus. Natuurlijk is de saus voor het wokken bedoelt maar alles zit er in wat je in een goede marinade nodig hebt.

De volgende dag mogen ze indirect op de barbecue. Net zo lang tot er een kerntemperatuur bereikt is van 70°C. Dan mogen ze er af voor de volgende stap.

Leg de short ribs in een braadslee en giet daar een flesje bier in leeg. Als we ze straks verder garen dan worden ze helemaal gaar gestoomd.

Voordat ze ingepakt worden smeer je ze nog even lekker dik in met de Go-Tan Korean barbecue sauce.

Sluit de braadslee in met aluminiumfolie. Goed strak zodat er bijna geen stoom kan ontsnappen. Steek de kernthermometer dwars door de folie in de dikste short rib.

Als de shortribs de kerntemperatuur van 92°C bereikt hebben dan mogen ze uitgepakt worden. Het vlees is letterlijk fall of the bone. Laat ze nu even rusten zodat de vloeistoffen zich weer een beetje beter kunnen verdelen.

Na een half uur snijden we het vlees in dunne plakjes. Het beste is het om dit haaks op de draad te doen. Lukt dit niet dan is dat niet heel erg hoor. Het vlees is erg mals op dit moment.

Hier zie je goed de rookring die in het vlees is gekomen. Dit is een scheikundige reactie en geen rauw vlees.

Leg de plakjes in een ovenschaal en smeer ze nog een keer goed in met de Korean Barbecue Sauce. Ze gaan net zo lang nog even de barbecue op tot de saus lekker plakkerig is geworden.

Ondertussen gril je nog wat lente-ui. Zo wordt hij een beetje zoet en lekker zacht. Leuk om te zien dat groenten, maar ook fruit, van smaak veranderen als ze gegrild worden.

Serveer de short ribs met de gegrilde lente-ui, witte rijst en bijvoorbeeld gewokte courgette.

Ingrediënten

 • short ribs (2 of 4 ribben gezaagd in 4 of 8 kleinere stukken) Vraag je slager of hij je hiermee kan helpen
 • 1 flesje Go-Tan Original wok ketjap sesam
 • Peper en zout
 • 1 flesje Go-Tan Korean bbq sauce
 • 1 flesje bier

Serveer met

 • Een bos lente-uitjes
 • Een hele courgette
 • Witte rijst

Bereiding

 1. Verwijder het vlies aan de botzijde en bestrooi de short ribs aan alle zijden met wat peper en zout
 2. Doe de stukken short ribs in een ziplockzak en giet daar ¾ van het flesje woksaus bij. Laat de stukken short rib een paar uur tot een hele nacht marineren in de wok saus.
 3. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 120-130 graden celsius
 4. Haal de short ribs uit de marinade en leg ze aan de koele zijde op het rooster en sluit het deksel.
 5. Als de shortribs een kerntemperatuur bereikt hebben van 70 graden Celsius dan pakken we ze in. Neem een flinke ovenschaal of braadslee waar de shortribs in passen. Leg daar de stukken short rib in.
 6. Giet een flesje bier leeg in de ovenschaal en smeer de shortribs dik in met de Korean bbq sauce en sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie
 7. Leg de ovenschaal terug op de barbecue tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 92 graden Celsius.
 8. Haal de schaal van het rooster en laat de short ribs nu minstens een half uur tot een uur rusten.
 9. Als de short ribs even hebben gelegen dan haal je ze uit de schaal en snij je ze van het bot en in plakjes haaks op de draad. Leg de plakjes in een lage ovenschaal en giet daar nog wat Korean BBQ Sauce over.
 10. Zet nu de schaal terug op de barbecue tot de saus warm en lekker plakkerig is geworden.
 11. Snij ondertussen de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm. En kook de rijst
 12. Roerbak de courgette in een paar eetlepels sesam olie. Giet er vervolgens een beetje van de overgebleven woksaus bij. Verse natuurlijk niet waar de short ribs in hebben gelegen.
 13. Snij de wortels van de lenteui. Laat wel de rest van de bol zitten en gril ze om en om op de barbecue tot ze zacht zijn.
 14. Serveer de short ribs met de rijst en de groenten

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook