Deze lamsgehakt spiesjes zijn een goeie manier om tapas van een barbecue te krijgen. Bij een tapas restaurant krijg je ze vaak los als balletjes in de tomaten of paprikasaus. Maar losse gehaktballetjes schieten makkelijk tussen het rooster als je niet oppast, daarom de spiesen.
Gebruik bij voorkeur spiesen met een platte kant anders draait het gehakt niet mee als je het spiesje keert.
Deze lamsgehakt spiesjes worden geserveerd met eerder genoemde paprikasaus maar als je niet gaat voor de tapas ervaring smaken ze ook goed met tzatziki.
Ingrediënten
- 500 gram lamsgehakt
- 2 teentjes knoflook, grofgehakt
- 1 kleine ui, grof gehakt
- 2 theelepels komijnzaad of gemalen komijn (djintan)
- 1 theelepel korianderzaad of gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel (gemalen) venkelzaad
- ½ theelepel harissa
- Vers gemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
- Leg 2 uur van te voren 8 satehstokjes in het water
- Voeg alles behalve het vlees bij elkaar en meng het in de blender
- Breng het mengsel over in een kom en voeg het gehakt toe
- Kneed het geheel goed door
- Verdeel het in 8 porties
- Draai ieder portie tot een worstje van 1,5 cm in doorsnede en rijg deze in de lengte aan een satehstokje
- Leg de spiesen een uurtje in de koelkast dan worden ze wat steviger
- Rooster de spiesjes boven een redelijk het barbecue