In English

Lamskoteletjes in munt citroen marinade

Lam blijft toch wel een favoriet stukje vlees hier. Het delicate vlees met die pure smaak vraagt gewoon om gegrild te worden. Hou je van lamsvlees en zoek je een snel recept met minimale voorbereiding? Dan is dit het recept dat je zoekt. De munt citroen marinade is precies wat zo’n mooi stukje vlees nodig heeft.

Het grootste deel van de voorbereiding zit in de marinade. Die moet je even maken en dan de lamskoteletjes erin leggen. Dat is alles. Je kan natuurlijk je koteletjes kant en klaar kopen maar je kan ze natuurlijk ook makkelijk zelf uit een heel lamsrack snijden. Net zo makkelijk.

Nu we toch verse munt en citroen in huis hebben maak je net zo makkelijk even een snelle salsa verde. Met een paar kappertjes en wat knoflook heb je een heerlijk frisse saus om straks de koteletjes in te dopen. De salsa doet het ook goed op een lekker stukje rundvlees hoor of een worstje.

Na een paar uurtjes marineren is het alleen kwestie van om en om grillen. Als je zorgt dat je het vlees aan de buitenkant een beetje droog maakt met wat keukenpapier, en je rooster gloepend heet is, dan staat een grillstreep er zo op. Doe je dit niet dan moet het vocht aan de buitenkant eerst verdampen wat zorgt voor stoom en dan gaat het niet lukken.

Maar waarom stoppen bij een paar strepen als je de hele kotelet zo’n mooie korst kunt geven. Zorg er gewoon voor dat je rooster goed heet is en verplaats de koteletjes elke keer als je hem keert. Deze mini tomahawks zijn in een paar minuten klaar dus zorg ervoor dat je enkel op hoge temperatuur grilt. Doe je dat niet dan gaart het vlees te ver voordat je zo’n mooie korst hebt.

Deze gemarineerde lamskoteletjes zijn echt geweldig. Probeer het en laat ons weten wat je er van vond. Of beter nog! Maak een foto en tag ons op Instagram met @bbqhelden of #bbqhelden zodat we kunnen zien wat je gemaakt hebt. Geniet ervan.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 1 jalapeno peper
  • 1 teen knoflook
  • 10 blaadjes verse munt
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • ¼ tl suiker
  • 1 el citroensap

Voor de munt en citroen salsa

  • Handje verse peterselie
  • Handje verse munt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 2 el citroensap
  • ½ tl zout
  • 2 el olijfolie
  • zest van een halve citroen

Bereiding

  1. Snij de Jalapeno en de munt heel fijn, rasp de teen knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Doe de koteletjes in een ziplockzak en giet daar de marinade bij. Druk zoveel als mogelijk lucht uit de zak voordat je hem sluit. Laat de zak 2 tot 4 uur in de koelkast liggen.
  2. Ondertussen kan je eventueel de salsa maken.
  3. Bereid een barbecue voor om te grillen op hoge temperatuur. Een volle brikettenstarter met houtskool of briketten is wat je nodig hebt. Op een gasbarbecue zet je de kraan vol open. Laat het rooster goed op temperatuur komen.
  4. Haal de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met wat keukenpapier.
  5. Bestrooi de koteletjes met wat grof zout en gril ze om en om tot een kerntemperatuur van 55°C. Serveer ze als ze nog heet zijn.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief