In English

Lamsrack in sinaasappel marinade

In samenwerking met

Lamsrack in sinaasappel marinade

We lazen ergens dat lamsvlees en sinaasappel een hele goede combinatie was. Dat moesten we natuurlijk proberen. Zo zijn we. En wat blijkt! Het klopt! We gebruikten de zest van een sinaasappel in de marinade en het sap bij het serveren.

We gaan dit nog wel een keer opnieuw doen want we hebben meteen weer een ander idee gekregen met deze combinatie. Maar probeer eerst dit maar eens.

Dit zijn twee zogenaamde frenched lamsracks. Frenched wil zeggen dat het vlees van de ribben is verwijdert en het bot schoongemaakt. Dat ziet er een stukje mooier uit. Het is niet noodzakelijk. Sterker nog. Je zou het gewoon kunnen laten zitten zodat je nog wat te kluiven hebt. Hartstikke lekker.

Het enige dat je nog hoeft te doen is het verwijderen van de grotere stukken vet die op het vlees zitten. Ga niet overdrijven. Een beetje vet is wel lekker want dat vet wordt straks heerlijk zacht en heeft dan de meeste smaak.

De marinade van sinaasappel zest, knoflook, rozemarijn en zout geven een frisse volle smaak die een klein beetje in het vlees trekt.

Je smeert het vlees ermee in zo laat je het afgedekt minstens 4 uur tot een hele nacht gekoeld staan.

Lamsvlees is het lekkerst medium rare op 55°C. Dan is het vlees heerlijk mals en sappig. Dit ga je dus niet gokken maar dat ga je meten. Wij gebruiken hiervoor de CookPerfect. De thermometer van de CookPerfect heeft 5 meetpunten die niet alleen het vlees meten maar ook de temperatuur in de ketel.

Zo weet je dus wat de temperatuur is van de lamsrack over bijna de hele lengte. Daarna is het een kwestie van de app instellen en wachten.

Op het moment dat je de thermometer in de CookPerfect steekt zie je een blauw lampje aangaan en weet je dat de CookPerfect aan staat. Dan start je de app op die via Bluetooth contact heeft met de CookPerfect.

In de app kan je verschillende keuzes maken. In dit geval lam. Daarna stel je de gewenste kerntemperatuur in van 55°C en dan wacht je gewoon af.

Na een minuut of 5 geeft de app precies aan wanneer de kerntemperatuur bereikt wordt. Zo kan je ze binnen waarschuwen wanneer de tafel gedekt kan worden. Geen ontevreden gezichten meer omdat je niet kan vertellen wanneer het vlees klaar is.

Na een half uur op 150°C is de lamsrack klaar. Moet je kijken wat het resultaat is. Perfect medium rare lamsvlees van rand tot rand. Snij de racks per botje en serveer met halve sinaasappels waar je het vlees mee kunt besprenkelen.

Ingrediënten

 • 2 lamsracks
 • zest van 1 sinaasappel
 • 2 tenen knoflook
 • 3 takjes rozemarijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ theelepel zout
 • het sap van de sinaasappel
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Rasp 2 tenen knoflook en snij de rozemarijn fijn.
 2. Maak de marinade door de sinaasappel zest en de olijfolie erbij te voegen. Roer daarna de zout erdoor.
 3. Smeer de lamsracks in met de marinade en laat dit 4 uur tot een hele nacht gekoeld intrekken.
 4. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 150°C.
 5. Plaats de lamsracks aan de koelere kant van de barbecue, steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel.
 6. Als de kerntemperatuur 55°C is dan is het vlees klaar. Laat het vlees even rusten.
 7. Serveer met een paar halve sinaasappels

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook