Lam wordt veel gebruikt in de Spaanse keuken en wordt dus ook veel geserveerd in tapas restaurants. Deze lamsspiesjes zijn een heerlijke hap-snap tapa van fijn lamsvlees
Ingrediënten
- 500 gram lamsbout of lamsschouder
- Sap en de rasp (zest) van 1 citroen. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
- 125 ml olijfolie extra vergine
- 15 gram fijngehakte muntblaadjes
- 15 gram fijngehakte peterselie
- Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve het vlees bij elkaar in een ruime kom en klop er een marinade van
- Snij het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter en roer deze door de marinade
- Zet het vlees in de marinade afgedekt een nachtje in de koelkast
- Leg 2 uur voor het rijgen 15 to 20 satehprikkers in het water. Dit zorgt ervoor dat de prikkers niet gaan splijten en voorkomt dat ze meteen verbranden boven de hete barbecue.
- Rijg telkens 3 stukjes vlees op een prikker
- Rooster de spiesjes boven een redelijk hete barbecue tot een kerntemperatuur van 55 tot 60°C