Lamsspiesjes

Lamsspiesjes

Lam wordt veel gebruikt in de Spaanse keuken en wordt dus ook veel geserveerd in tapas restaurants. Deze lamsspiesjes zijn een heerlijke hap-snap tapa van fijn lamsvlees

Ingrediënten

  • 500 gram lamsbout of lamsschouder
  • Sap en de rasp (zest) van 1 citroen. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • 15 gram fijngehakte muntblaadjes
  • 15 gram fijngehakte peterselie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve het vlees bij elkaar in een ruime kom en klop er een marinade van
  2. Snij het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter en roer deze door de marinade
  3. Zet het vlees in de marinade afgedekt een nachtje in de koelkast
  4. Leg 2 uur voor het rijgen 15 to 20 satehprikkers in het water. Dit zorgt ervoor dat de prikkers niet gaan splijten en voorkomt dat ze meteen verbranden boven de hete barbecue.
  5. Rijg telkens 3 stukjes vlees op een prikker
  6. Rooster de spiesjes boven een redelijk hete barbecue tot een kerntemperatuur van 55 tot 60°C

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook