Loaded nachos van de barbecue

In samenwerking met

Loaded nachos van de barbecue

Op een goed feestje hoort een grote schaal met loaded nachos op tafel te staan. Het is ook een geweldig voorgerecht voor een grote groep die zit te wachten op wat er nog meer van de barbecue af komt.

Je kan alles wat in de nachos gaat al voorbereiden zodat je daar niet meer druk mee bent en zelf ook kunt genieten van je feestje.

Loaded nachos kan je maken met alles wat je in de koelkast en vriezer kunt vinden. Wij gebruiken in dit geval kippendijen en een restje chili con carne. De kippendijen hebben we in de dry rub gezet en die gaan samen met de chili con carne een uurtje op de barbecue met een blokje rookhout. Zo krijgt de chili con carne ook nog een lekker rooksmaakje.

We garen de kippendijen tot ongeveer 80ºC. Wat ons betreft is 85ºC de perfecte kerntemperatuur voor kippendijen. Het vlees is dan op zijn malst en nog lekker sappig.

We smeren de kippendijen voor de laatste 5 graden in met een mooie laag barbecuesaus. De saus krijgt dan de tijd om een beetje te karameliseren.

Als de kippendijen een paar minuten hebben gerust dan trek je ze met twee vorken uit elkaar. Probeer alle grote stukken kleiner te maken want dat eet straks makkelijker.

De loaded nachos bouw je in een flinke gietijzeren skillet die je ingevet hebt met en beetje boter. Hierin maak je eerste een laag nacho chips en dan vul je de skillet met alles wat je erop en erin wil hebben. In dit geval maken we lagen met de chili con carne, geraspte kaas, de gerookte kip, jalapeno peper en tomaatjes. Maak net zoveel lagen als dat je nodig hebt. De kaas zorgt er straks wel voor dat het bouwwerk stevig wordt.

Als de kaas in de nacho schotel gesmolten is dan mag de skillet uit de barbecue. Wij maakten nog twee verschillende sausjes om deze loaded nachos nog lekkerder te maken. Een licht pittige sriracha mayonaise en een frisse sour cream saus.

Met een beetje knoeien kan nu iedereen zijn eigen nacho chipje uit de berg plukken. Beter gaat het niet worden. Ga jij ook deze loaded nachos maken, of heb je een beter recept, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 500 gram kippendij
 • bbq saus
 • Een zak nacho chips
 • restje chili con carne
 • cherry tomaatjes in kwarten
 • Geraspte kaas
 • Jalapeño peper in plakjes

Voor de dry rub

Voor de sour cream saus

 • 125 gram sour cream
 • 1/4 tl uien granulaat
 • 1/4 tl knoflookgranulaat
 • 1/4 tl zeezout
 • 2 el melk
 • Bosui

Voor de milde sriracha saus

 • 3 flinke el mayonaise
 • 1 el sriracha
 • 1 el honing
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Mix de ingredienten voor de dry rub en strooi een mooi laagje over de kippendijen.
 2. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 150ºC met een blokje rookhout. Leg de kippendijen op het rooster en ernaast een pannetje met de chili con carne. Sluit daarna het deksel.
 3. Ondertussen kan je beide sausen maken door simpelweg de ingrediënten bij elkaar te gooien en goed te roeren.
 4. Check na drie kwartier wat de kerntemperatuur is. We gaan voor een kentemperatuur van 80ºC.
 5. Smeer de kippendijen in met de barbecuesaus en sluit het deksel tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 85ºC.
 6. Laat de kippendijen 5 minuten rusten en trek ze dan met twee vorken in kleine stukjes.
 7. Vet een skillet in met een beetje boter. Leg een eerste laag nacho chips in de skillet en beleg de chips met een laagje chili con carne, kip, tomaatjes, kaas en plakjes jalapeño. Herhaal tot alles op is of de stapel hoog genoeg is. Zorg er in ieder geval voor dat je eindigt met kaas.
 8. Zet de gevulde skillet terug op de barbecue tot alle kaas gesmolten is. Verdeel beide sausen over de nachos en serveer de loaded nachos als ze nog warm zijn.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook