Mais beignets

Mais beignets

Deze mais beignets zijn hartig zonder vlees en heerlijk met een salsa. Weliswaar geen echt barbecue recept maar we smokkelen graag een beetje.

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • Blik mais (400 ml)
  • 1 kleine rode paprika, fijn gesneden
  • 2 lente uitjes, fijn gesneden
  • 1 bakje verse koriander (blaadjes)
  • 1 zakje peterselie

Bereiding

  1. Zeef de bloem en meng deze met het zout, de bakpoeder, suiker en paprikapoeder
  2. Klop de eieren los met de melk
  3. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg het eiermengsel beetje bij beetje toe. Roer het door de bloem en voeg net zoveel eiermengsel toe totdat je een glad en wat dik beslag hebt
  4. Meng de mais, paprika, lente uitjes en kruiden door elkaar
  5. Voeg zoveel beslag aan het groentenmengsel toe totdat het licht gebonden is
  6. Verhit olie in een pan met anti-aanbaklaag en vorm beignets door een hoeveelheid van 2 flinke eetlepels mengsel in de pan te brengen en dit wat te pletten
  7. Bak de beignets 2 minuten aan iedere kant in een koekenpan
  8. De beignets kunnen hierna heel kort op de barbecue opgewarmd worden. Wel indirect over niet gloeiende of zelfs geen kooltjes anders verbranden ze.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook