Maiskolf op de barbecue is erg Amerikaans en ook erg lekker en redelijk simpel te maken. Deze versie met knoflook en kruiden is net wat aparter. Je kunt de bladeren om de kolf laten zitten omdat dat het er wat leuker uitziet bij het serveren of niet maar dan moet je zilverpapier gebruiken tijdens het barbecueen.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels olijfolie
- Geraspte zest van een limoen. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
- 1 eetlepel roomboter of margarine
- 15 gram verse koriander
- 15 gram verse dragon
- Zout
- Zwarte peper
- 6 flinke maiskolven met of zonder blad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pel de knoflookteentjes en snij het kopje eraf. rol ze samen met een theelepel olijfolie in een stukje zilverfolie en leg dit 1 uur in de oven totdat het goed zacht is.
- Knijp de knoflook uit in een kommetje en gooi hierbij de zest, boter, koriander, dragon en het laatste beetje olijfolie. Roer alles door elkaar en doe hier zout en peper naar smaak bij.
- Als je de bladeren nog om de kolf hebt dan laatje 1 laag zitten en vouw je ze een stukje open zodat je de mais met het mengsel in kan smeren. Vouw het blad weer terug en bind dit vast met wat slagerstouw.
- Als er geen blad meer om de kolf heen zit dan pak je na het smeren de kolf in zilverfolie.
- Barbecue de pakketjes nu ongeveer 15 minuten rondom totdat de mais zachter is geworden. Niet te lang want anders wordt de mais snot.
- Haal nu het folie eraf en gooi de kolfen er nog een paar minuten op totdat er hier en daar een stukje zwart is.
- Serveer de mais met een klontje boter.