In English

Makkelijke pindasaus van pindakaas

Makkelijke pindasaus van pindakaas

Bij elk barbecuefeestje in Nederland hoort er een schaaltje met pindasaus op tafel te staan. En wist je dat je de lekkerste pindasaus zelf maakt met pindakaas? Natuurlijk wist je dat. Maar hoe? Deze pindasaus smaakt geweldig over de saté, bij een tosti en bij de patat.

De beste tip die we je kunnen geven is dat je de geraspte knoflook meteen bij de olie gooit als de pan nog aan het opwarmen is. De knoflook krijgt dan de tijd om opgenomen te worden in de olie voordat het de kans krijgt om te verbranden. Als de olie warm is dan gaat het sjalotje erdoorheen.

Zet nu het vuur laag en laat de pan iets afkoelen. Als de pindakaas te heet wordt dan gaat het schiften en scheiden de vetten zich. Dat is helaas bij onze saus gebeurt.

Dan mag de pindakaas en het water erbij. Vergeet het water niet. De pindakaas is lekker dik en moet verdund worden. Dit doe je terwijl je de pindakaas blijft roeren om verbranden te voorkomen. Is de saus nog te dik dan gaat er een beetje meer water bij. Is de saus te dun dan laat je het zachtjes doorkoken.

Om de pindasaus een beetje meer kick te geven gooien wij er altijd een flinke hoeveelheid sambal bij. Wil je de pindakaas echt lekker heet dan mag er een eetlepel sambal oelek doorheen. Deze pindasaus werd familievriendelijk dus hebben we gekozen voor 2 theelepels sambal manis. Daar werd de saus meteen een klein beetje zoeter door.

Ingrediënten

 • 250 gram pindakaas
 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 geraspte teen knoflook
 • 1 fijngesneden sjalotje
 • 1 el vissaus
 • 2 tl bruine suiker
 • 120 ml water
 • 2 tl sambal manis

Bereiding

 1. Zet een koekenpan op het vuur en doe daar de olie en de geraspte teen knoflook in terwijl de pan opwarmt. Als de olie warm is dan mag het sjalotje erbij.
 2. Als het sjalotje transparant en zacht geworden is dan kan de vissaus en bruine suiker toegevoegd worden. Blijf goed roeren.
 3. Schep nu de pindakaas in de pan en het water terwijl je goed blijft roeren. Voeg net zoveel water toe om de saus dunner te maken.
 4. Is de saus de juiste dikte dan mag de sambal erbij.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook